Un nou test pentru coronavirus! A fost patentat în regim de urgență și este așteptat și în România

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
16/03/2020, 20:05
Un nou test pentru coronavirus! A fost patentat în regim de urgență și este așteptat și în România
Un nou test pentru coronavirus! A fost patentat în regim de urgență și este așteptat și în România

Întreaga lume se confruntă cu o pandemie de coronavirus. În România sunt înregistrate la această oră 158 de cazuri, însă aici contează și foarte mult modul în care se fac testările. În acest sens, cei de la Roche au creat un nou test COVID-19 prin care virusul poate fi depistat mai rapid, conform Medical Device Network

Un nou test pentru coronavirus! Oferă rezultatele după trei ore şi jumătate

Administraţia Americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) a patentat de urgență testul de coronavirus realizat de compania elvețiană Roche. Prin acest test, capacitatea de diagnosticare va putea fi mărită și se speră ca pandemia să fie controlată.

Noul test oferă rezultatele după trei ore și jumătate și poate produce până la 4.128 de rezultate în fiecare zi, au afirmat reprezentanții companiei Roche, o îmbunătățire semnificativă față de celelalte rezultate ale companiei, conform sursei citate.

Testul este aşteptat şi în România!

Partea bună este că acest test de coronavirus este așteptat și în România, astfel că și la noi testarea va putea fi realizată într-un mod eficient. Mai mult, elvețienii de la Roche au susținut că lucrează la capacitate maximă, astfel încât să fie pe piață cât mai multe teste de coronavirus și cât mai multă lume să poată beneficia.

„Virusul infectează oamenii într-un mod exponenţial. Am ştiut că trebuie să avem un volum de procesare ridicat. Acest lucru va ajuta la izolarea pacienţilor infectaţi, pentru ca ceilalţi să rămână sănătoşi”, a spus Thomas Schinecker, director în departamentul de diagnosticare.

Testele includ două sisteme de diagnostic: cobas 6800, care poate procesa 1440 de cazuri pe zi și cobas 8800, care poate procesa 4100 de probe pe zi.

Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă în România

În România sunt în acest moment 168 de cazuri, însă din fericire nicio persoană nu este decedată. Preşedintele Klaus Iohannis a decretat starea de urgenţă şi precizează că timp de 30 de zile şcolile şi universităţile vor fi închise.

„Oricât de greu ar fi să ne adaptăm acestor limitări, aceasta este singura cale prin care salvăm viețile celor dragi nouă, viețile celor de lângă noi!

Este extrem de important ca oamenii să fie corect informați și de aceea vreau să spun românilor ce înseamnă instituirea stării de urgență pe teritoriul țării noastre potrivit decretului pe care l-am semnat astăzi, ce efecte va produce asupra vieții fiecăruia dintre noi și în ce măsură ni se schimbă viața în următoarea perioadă”, a fost mesajul preşedintelui României.

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×