Un nou mesaj ISIS pentru Europa, într-un videoclip de execuţie

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
29/03/2016, 09:02
Un nou mesaj ISIS pentru Europa, într-un videoclip de execuţie

Din ce în ce mai mulţi militanţi ai Statului Islamic/Daesh revendică în mod public atentatele de la Bruxelles. În unele regiuni din Siria, teroriştii au sărbătorit victoria împărţind bomboane. Alţii celebrează prin execuţii, lansând ameninţări către Europa.

Un nou videoclip cutremurător realizat de un jihadist din Antwerp a cutremurat lumea. Hicham Chaib a transmis lumii că atentatele din Bruxelles au fost doar un „aperitiv”. „Acesta este un mesaj pentru belgieni, pentru Guvernul belgian, Europa, restul lumii şi întreaga coaliţie care luptă împotriva ISIS. Cât timp ne bombardaţi musulmanii cu avioanele voastre de luptă F-16, vă vom omorî oamenii”, spune teroristul, potrivit brusseltimes.com.

Apoi, Hichaim Chaib susţine că „lecţiile nu au fost învăţate” după Paris, şi că atacurile din Bruxelles reprezintă doar rezultatul a ceea ce „aţi semănat cu mâinile voastre”. La sfârşitul videoclipului, un prizonier îngenuncheat este executat cu două împuşcături.

În luna februarie a anului 2015, Hicham Chaib a primit o sentinţă de 15 ani în închisoare de la Prima Istanţă din Antwerp. Teroristul a lipsit de la procesul de judecată.

Sursă: click.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×