Un nou magazin Lidl va fi deschis în curând în zona bazinului olimpic din Alba Iulia

Catalin Nae    Alexa Serdan   
în Stiri de ultima ora
24/07/2019, 14:19
Un nou magazin Lidl va fi deschis în curând în zona bazinului olimpic din Alba Iulia
Al doilea magazin Lidl se va deschide în Alba Iulia. Sursa foto: supermarketnews.com

LIDL este un lanț de magazine de tip discount fondat în Germania. Acum reprezentanții supermarketului au anunțat că vor deschide un nou magazin Lidl în Alba Iulia. Locația celui de-al doilea magazin Lidl din Alba Iulia va fi în centrul municipiului, în zona Pieței Sifor.

Consiliul local a aprobat planul de urbanism pentru al doilea magazin Lidl din Alba Iulia

Lanțul de magazine Lidl va deschide un nou supermarket în municipiul Alba Iulia. Potrivit planului de urbanism magazinul Lidl se va ridica în zona bazinului olimpic din Alba Iulia, va avea două etaje și nu număr minim de 100 de locuri de parcare. La parterul construcției va funcționa magazinul propriu-zis, iar la etaj discounterul german urmează să aibă un spațiu destinat birourilor și să mute activitatea regională, conform ziarulunirea.ro.

Accestul autoturismelor și al pietonilor se va face din Bulevardul Revoluției, strada Alcalla de Henares și Calea Moţilor. Construcția supermarketului va fi branșată la toate utilitățile existente în zonă. Vă reamintim că primul magazin Lidl deschis în Alba Iulia s-a inaugurat în anul 2013 și se află pe strada Lalelelor.

Al doilea magazin Lidl se va deschide în Alba Iulia.
Consiliul local Alba Iulia vrea să construiască un McDonald’s și un sens giratoriu. Sursa foto: alba24.ro

Orașul Alba Iulia are mai multe supermarketuri

Orașul Alba Iulia are o istorie de 100 de ani și are o populație de 65.000 de oameni. Aici funcționează la ora actuală două supermarketuri Penny, unul marca Kaufland, unul marca Selgros şi patru magazine Profi. În plus, Consiliul Local se gândește să deschidă un McDonald`s și un nou sens giratoriu. Ambele se vor construi, dacă se vor aproba, în zona magazinului Kaufland. Accesul se va face din strada Calea Moților și din strada Bayonne.

Momentan cele două construcții se află în stadiul de aprobare a documentației Plan Urbanistic de Detaliu. Pe lângă aceste două construcții mai sunt luate în calcul și spații de joacă pentru copii, o terasă, locuri de parcare și spații verzi. Cele două proiecte urmează să fie dezbătute în data de 30 iulie în ședința Consiliului local, potrivit alba24.ro.

 

 

 

 

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×