Un militar român a murit într-un spital din Germania, unde a fost adus din Afganistan

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
14/03/2020, 17:48
Un militar român a murit într-un spital din Germania, unde a fost adus din Afganistan
Sursă foto: Ministerul Apărării Naționale/ Iulian Cadulencu

Un militar român a murit la un spital din Landstuhl (Germania), decesul survenind ca urmare a unui anevrism cerebral pe care l-a suferit în Afganistan la baza militară din Kandahar, informează Ministerul Apărării Naționale.

Militarul a suferit o ruptură de anevrism cerebral

Este vorba de plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber  care fusese transferat la Centrul Medical Regional din Landstuhl.

”Militarul se afla în misiune cu Batalionul 21 Protecţia Forţei Viperele Negre şi suferise o ruptură de anevrism cerebral miercuri, în data de 11 martie. După stabilizarea de către echipa medicală a batalionului, militarul a fost internat de urgenţă la spitalul american ROL 3 din Baza Aeriană Kandahar, de unde a fost transferat, în noaptea de 12 spre 13 martie, pe cale aeriană, în Germania, la Centrul Medical Regional din Landstuhl al Armatei SUA. Din păcate, cu toate eforturile medicilor, plutonierul adjutant principal Gicu-Florin Spulber nu a supravieţuit”, se arată într-un comunicat al MApN.

Gicu-Florin Spulber avea 51 de ani, era căsătorit şi avea doi copii. Era angajat în MApN din anul 1989 şi participa la a treia misiune în Afganistan.

Conducerea Ministerului Apărării Naţionale este alături de familia îndoliată și transmite, în numele întregului personal, sincere condoleanţe”, menționează sursa citată.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×