Un milion de euro pentru accesul la Sănătate în mediul rural, asiguraţi de un europarlamentar român

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
14/07/2015, 15:18
Un milion de euro pentru accesul la Sănătate în mediul rural, asiguraţi de un europarlamentar român

Eurodeputatul PSD Victor Negrescu a anunţat demararea proiectului său pilot privind creşterea accesului la servicii de Sănătate în mediul rural, în valoare de 1 milion de euro.

REPARTIZARE LICEE 2015 EDU.RO! Vezi rezultatele pe judeţe 

Potrivit lui Victor Negrescu, proiectul va fi pus în practică, cel mai probabil, în România – statul UE cel mai afectat de decalajele din Sănătate dintre mediul rural şi cel urban. Dacă proiectul pilot se va dovedi a fi de succes în România, acesta va putea fi extins ulterior la nivel european, se arată într-un comunicat de presă.

ULTIMA ORĂ! Accident CUMPLIT de maşină! DOLIU în politică

La Bruxelles s-a desfăşurat deja prima etapă a implementării proiectului europarlamentarului român, care a constat într-o şedinţă coordonată de Comisia Europeană. În urma acesteia s-au identificat o serie de soluţii, exemplificate de Victor Negrescu.

ŞOC IN TENISUL MONDIAL!!! DEZVALUIRE INCENDIARA!!! „SUNT LESBIENE!!!”

„Principala problemă cu care se confruntă în momentul de faţă toată Europa este lipsa personalului medical în mediu rural, fie că vorbim despre medicină primară sau de specialitate. Locuitorii acestor zone nu trebuie să mai înfrunte depărtarea faţă de spitale, iar lipsa fondurilor pentru dezvoltarea infrastructurii nu mai poate fi o scuză.De aceea, în cadrul dezbaterii privind proiectul pilot pe care l-am iniţiat, s-au identificat o serie de soluţii concrete. Spre exemplu, am vorbit despre stimulente financiare sau de calificare, despre programe de locuinţe pentru cei care aleg să profeseze în acest domeniu în mediul rural şi despre pregătirea lor. Am mai dezbătut soluţii precum parteneriatele între medicii din rural şi specialişti, programe de tele-sănătate, sisteme de voluntariat şi de sprijin social, dar şi altele”, a declarat europarlamentarul român.

IMAGINI BOMBĂ CU ILINCA VANDICI! GALERIE FOTO DE LA PLAJĂ! E DEMENŢIALĂ!

BREAKING NEWS!!! ANUNT BOMBA AL ELENEI UDREA!!! E INSARCINATA!?! CINE E TATAL!

Următoarele etape din cadrul proiectului pilot constau în realizarea unui studiu, organizarea unei întâlniri între potenţialii beneficiari (autorităţi locale) şi Comisia Europeană, urmate de implementarea măsurilor, cel mai probabil în România.

GALERIE FOTO. Aseară a avut loc NUNTA ANULUI în showbiz! Totul s-a făcut în MARE SECRET! AVEM POZELE!!!

Sursă: www.romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×