Un medic de la Spitalul Universitar din București, infectat cu coronavirus. Doctorii, plângeri penale împotriva conducerii

Traian Terzian   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 13:22
Un medic de la Spitalul Universitar din București, infectat cu coronavirus. Doctorii, plângeri penale împotriva conducerii
Un medic de la Spitalul Universitar din București, acolo unde în ultimele zile s-au înregistrat două decese din cauza COVId-19, a fost infectat cu coronavirus

Un medic de la Spitalul Universitar din București, acolo unde în ultimele zile s-au înregistrat două decese din cauza COVId-19, a fost infectat cu coronavirus.

Un medic de la Spitalul Universitar din București, infectat cu coronavirus

Conform Antena 3, medicul a intrat în contact cu unul dintre cei doi pacienți veniți în Spitalul Universitar din București de la o clinică privată, care au murit între timp la Spitalul Victor Babeș. O anchetă epidemiologică este în curs.

La Spitalul Universitar există încă două cazuri suspecte de coronavirus, care au fost testate și se așteaptă rezultatul. În noaptea de joi spre vineri, medicii au operat încă un simptomatic în costume de protecție.

Pe de altă parte, Libertatea anunță că mai multe cadre medicale de pe secția nefrologie au depus plângeri penale împotriva conducerii. Vizat este directorul Dorin Ionescu, cel care nu le-a dat echipamente de protecție săptămâna trecută.

Dialog halucinant între o angajată și directorul Spitalului Universitar

Mai mulți medici, asistenți și brancardieri de la Spitalul Universitar, aflați în autoizolare la domiciliu, acuză faptul că au fost puși în pericol de infectare cu COVID-19 pentru că nu au primit echipamente de protecție săptămâna trecută.

Sursa citată prezintă un dialog halucinant între o angajată și medicul Dorin Ionescu: ”Auzi, tu de ce porți mască?”, ”Să mă protejez. Am pacienți cu febră și pneumonie pe secție”, ”Mască porți dacă ești răcită, tușești și ai febră, măștile sunt destinate doar celor răciți, oricum nu avem!”

Angajata a precizat în plângerea penală că, la intrarea în tură, a primit o bucată de mască chirurgicală simplă, ”cu precizarea că această mască se oferă, personal, pe tabel nominal pentru 12 ore”. Au fost aduse doar 10-15 măști, adaugă ea, ”insuficiente” la peste 20 de cadre medicale de pe secție.

Managerul Spitalului Universitar de Urgență din București, Adriana Nica, a fost demisă din funcție și înlocuită cu Cătălin Cârstoiu. La câteva ore distanță Grupul de Comunicare Strategică a anunțat moartea unui al doilea pacient din cauza coronavirusului, acesta fiind transferat de la Spitalului Universitar la Spitalul Victor Babeș.

Adrian Nica ocupa funcția de manager al Spitalului Universitar de Urgență din București din 2017, iar presa a scris în ultimii ani că ea este partenera de viață a fostului primar al Capitalei, Sorin Oprescu.

Prof. dr. Cătălin Cârstoiu a mai fost managerul Spitalului Universitar de Urgenţă din București în perioada 2009-2016, dar a deciss să renunțe la funcție pentru a fi decan al Facultăţii de Medicină a UMF ”Carol Davila”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×