Un mare cîntăreţ român S-A RETRAS „la ţară” cu mama lui

în Reality show
02/02/2014, 10:11
Un mare cîntăreţ român S-A RETRAS „la ţară” cu mama lui GALERIE FOTO

Pe vremea lui Ceauşescu, era unul dintre craii din muzica românească după care leşinau fetele. Nu lipsea de pe afişul nici unui spectacol important şi scotea şlagăr după şlagăr – “Ochii tăi”, “Noapte de amor”, “ Să nu vii iar să mă cauţi” şi emblematica “Hai vino iar în gara noastră mică” sunt doar câteva dintre succesele sale.

Acum, la 61 de ani, Gabriel Dorobanţu s-a retras departe de lumea furtunoasă a showbizului. Muzica lui e catalogată drept desuetă şi nu mai e ascultată decât de nostalgici.
Totuşi, el se declară fericit. În oaza de linişte de la Cornu, judeţul Prahova, unde şi-a ridicat o casă frumoasă, trăieşte alături de mama lui. Şi este în continuare burlac.

 

Cum arată o zi din viaţa ta?
În general, nu mă plictisesc. Din orice nimic îmi fac o bucurie. Faptul că mă văd cu prietenii la o cafea poate fi un eveniment fericit. Fiecare zi trebuie să fie altfel, îmi impun să fie aşa, pentru că altfel intri într-o rutină care te macină şi te duce la depresie. Să ai treabă e cel mai bun lucru.

Locul tău de inspiraţie, “gara noastră mică”, cea mai apropiată de tine, cea din Breaza, s-ar putea închide…
E destul de trist. Mă mai duc în gara din Câmpina, care e proaspăt refăcută, însă într-un mod trist, are pasaje înfricoşătoare, a fost zugrăvită de oameni care nu au simţ estetic.

Cu Marina Voica, altă vedetă care s-a mutat de ani buni la Breaza, te vezi?
Da, vorbim mereu la telefon. Ne-am ajutat reciproc să instalăm nişte antene parabolice, să prindem mai multe posturi decât cele din programul standard – spectacole de la ruşi, chinezi, de la televiziuni cu bugete mari…

Ai scos multe şlagăre de-a lungul timpului. Despre hiturile de acum ce părere ai, cum apreciezi piaţa muzicală actuală?
Piaţa există, şi cumpărători. Însă marfa e proastă. Iar cei ce şi-ar dori să cumpere muzica noastră, mai veche, n-o găsesc. Cât despre muzica mea, aparţine unui public căruia nu-i e teamă de ridicol când e vorba de sentimente.

Te ştiu mare amator de vacanţe. Pe unde ai mai fost în ultima vreme?
Îmi place să plec în vacanţe, însă nu pentru perioade lungi, am devenit legat de matca mea. Am cam multe tabieturi, dar nu mă simt hachiţos şi îmbătrânit. Ultima oară am fost în Palma de Mallorca, cu mama.

Constat că ai rămas burlac. Regreţi că nu ţi-ai întemeiat o familie?
Nu regret lucrul acesta. Am ştiut foarte bine care sunt bucuriile şi riscurile când îţi alegi un astfel de drum. Drept pentru care mi se pare o întrebare nefirească şi nelalocul ei. E ca şi cum ai întreba pe cineva: “De ce te-ai căsătorit?”. Sunt burlac pentru că aşa am hotărât!

Nu s-a afişat cu nici o iubită
Foarte discret cu viaţa lui personală – a fost deranjat şi când a fost întrebat de ce nu s-a căsătorit -, Gabriel Dorobanţu nu a fost surprins niciodată în compania vreunei femei. Nici nu a vorbit despre relaţiile sale.
Singurele fotografii în care ţine drăgăstos pe după umeri vreo frumuseţe sunt cele în care apare alături de cântăreţele din generaţia lui – Corina Chiriac, Anca Ţurcaşiu sau Angela Similea, de exemplu.

sursa: libertatea.ro

Gabriel-Dorobantu

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×