Un lider USR susține că OUG-urile nu mai intră în vigoare după demiterea guvernului Orban

Eduard Nicolae Popa   
în Stiri de ultima ora
05/02/2020, 17:29
Un lider USR susține că OUG-urile nu mai intră în vigoare după demiterea guvernului Orban
Cristian Ghinea susține că OUG-urile nu mai intră în vigoare după demiterea guvernului Orban *foto: facebook

Guvernul Ludovic Orban a fost demis de moțiunea de cenzură pusă la cale de PSD. Social-democrații aveau nevoie de numai 233 de voturi, dar au adunat nu mai puțin de 261 de parlamentari de partea lor. Astfel, pentru a doua oară în trei luni a căzut executivul în România.

Interesant este că cu o seară înainte guvernul a dat o serie de ordonanțe de urgență în toate domeniile, printre care s-au numărat și cea care privește liberalizarea asigurărilor de sănătate, un scandal în care guvernul a fost implicat în scurta perioadă cât a stat la Palatul Victoria.

Cristian Ghinea susține că OUG-urile guvernului Orban nu vor intra în vigoare

Unul dintre cei mai importanți lideri ai USR, Cristian Ghinea, fost ministru al Fondurilor Europene și actual europarlamentar, a râs de liberali pe facebook după ce moțiunea de cenzură a trecut.

El susține că din causa demiterii din Parlament a guvernului, OUG-urile un vor mai fi valabile: „A căzut guvernul. OUG-urile de azi noapte nu sunt în Monitorul Oficial. Nu intră în vigoare. Au crezut ca sunt șmecheri, sunt incompetenți”, a spus Ghinea.

Opinia lui Ghinea s-ar putea să vină pe seama misterului în care sunt învăluite aceste OUG-uri. Astfel, ordonanțele de urgență încă n-au apărat nici pe site-ul guvernului, nici în Monitorul Oficial și n-au ajuns nici la Parlamentul României.

Cu toate acestea, ordonanțele ar trebui să intre în vigoare în momentul în care apar în Monitorul Oficial. Asta chiar dacă guvernul care le-a creat a picat la votul moțiunii de cenzură.

Victor Ponta s-a folosit de OUG-uri pentru a vota la moțiunea de cenzură

Fostul premier Victor Ponta, președintele Pro România, a anunțat că vrea să voteze la moțiune, în special în urma ordonanței de urgență cu privire la liberalizarea sistemului de sănătate:

„Există o singură explicație, le era frică că nu trece moțiunea și voiau să ne convingă. Pe mine cu această ordonanță de urgență m-au convins. Voi vota moțiunea.”

Un singur lucru, dragă Ludovic. Să știi că eu m-am operat la picior, nu am fost la o clinică de dezalcoolizare. Pentru că acelea sunt toate private. Acum clinicile de dezalcoolizare, de azi începând le puteți plăti din bani publici”, a mai spus Ponta, într-o replică pentru Ludovic Orban care l-a acuzat că s-a operat în Turcia.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×