Un jurnalist de la Washington Post va fi judecat în Iran pentru spionaj

Ionuţ Cataramă  
înHotnews
21/04/2015, 17:55
Un jurnalist de la Washington Post va fi judecat în Iran pentru spionaj

Un jurnalist al cotidianului american Washington Post, Jason Rezaian (foto), arestat în urmă cu nouă luni în Iran, va fi judecat pentru patru capete de acuzare, inclusiv spionaj, transmite BBC, potrivit Mediafax. Corespondentul cotidianului la Teheran este acuzat de „colaborare cu un Guvern ostil” şi „propagandă”, a afirmat avocatul său. Rezaian a fost arestat în iulie şi acuzat în decembrie, dar acuzaţiile împotriva lui nu au fost cunoscute până în prezent.

Washington Post a calificat aceste acuzaţii drept „absurde şi demne de dispreţ”.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Avocatul lui Rezaian, Leila Ahsan, a aflat despre aceste acuzaţii după ce s-a întâlnit cu el luni, pentru prima dată, a afirmat Washington Post. Acuzaţiile formulate împotriva lui includ, de asemenea, strângere de informaţii despre „politica internă şi externă” şi oferirea lor unor „persoane cu intenţii ostile”. Ahsan a declarat că nu a văzut nicio dovadă împotriva clientului ei. Ea l-a apărat afirmând că, în calitate de jurnalist, „este în natura profesiei să obţii acces la informaţii şi să le publici”.

„Totuşi, clientul meu nu a avut acces direct sau indirect la informaţii clasificate pentru a le împărtăşi cuiva”, a adăugat ea.

Rezaian, cetăţean americano-iranian, este deţinut la închisoarea Evin din Teheran şi urmează să fie judecat de Tribunalul Revoluţionar, care audiază cazurile referitoare la securitatea naţională. Data procesnului nu a fost stabilită încă.

Sursă: www.antena3.ro

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×