Un jandarm din Bucureşti este infectat cu coronavirus! Unitatea din care face parte a fost dezinfectată

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
26/03/2020, 12:14
Un jandarm din Bucureşti este infectat cu coronavirus! Unitatea din care face parte a fost dezinfectată
Un jandarm din Bucureşti este infectat cu coronavirus! Unitatea din care face parte a fost dezinfectată

Un jandarm din Bucureşti a fost confirmat cu coronavirus, el intrând în contact cu o rudă bolnavă. Bărbatul a anunţat imediat unitatea din care face parte, fiind demarată o anchetă epidemiologică, anunţă news.ro.

Un jandarm din Bucureşti este infectat cu coronavirus!

Unitatea a fost dezinfectată, iar cei cu care a intrat în contact au fost izolaţi. Jandarmeria Bucureşti a anunţat că jandarmul respectiv a contactat virusul în cadrul familial, prin contact cu o rudă bolnavă.

”Acesta a raportat imediat, iar la nivelul unităţii, au fost luate, de urgenţă, toate măsurile necesare referitoare la izolarea atât a jandarmului în cauză, cât şi a celor cu care a intrat în contact, conform procedurii anchetei epidemiologice, încă din faza în care era doar suspect”, a transmis jandarmeria Bucureşti.

Numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 906 persoane în România!

Jandarmeria Bucureşti a precizat că, la nivelul unităţii, au fost luate măsuri de igienizare şi dezinfecţie preventive care să asigure condiţiile optime de exercitare a atribuţiilor tuturor cadrelor militare.

În România, numărul îmbolnăvirilor a ajuns la 906. Numărul persoanelor decedate pe teritoriul țării noastre din cauza COVID-19 a ajuns la 17, după ce miercuri seară s-au mai înregistrat trei morți, unul la Neamț și doi la Suceava.

Ministrul Sănătăţii şi-a dat demisia! Nelu Tătaru urmează să îi ia locul

la ATI sunt internați 18 pacienți, din care opt în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienților este bună. În carantină instituționalizată sunt 6.016 persoane, iar alte 96.055 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a demisionat în această dimineaţă, iar Ludovic Orban a anunţat că l-a propus pe Nelu Tătaru, secretar de stat, pentru a deveni noul Ministru în această perioadă de criză.

„Am luat act de demisie și o voi trimite președintelui pentru a se lua act de revocare. Am făcut echipă cu Victor Costache și am luat decizii importante benefice pentru sistemul medical. Regret demisia și îi mulțumesc pentru colaborare.

Funcția de ministru – îi voi propune președintelui pe domnul secretar de stat Nelu Tătaru. El face parte din echipa de la Ministerul Sănătății, a fost, este și va fi în prima linie a bătăliei contra coronavirusului.

Deja stăpânește procedurile, planul de măsuri. Azi e la Suceava și l-am informat despre intenția de a-l propune ca ministru, urmând să revină în București”, a spus Ludovic Orban, premierul României.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×