Un indian și-a tăiat degetul de nervi că a votat partidul greșit

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
19/04/2019, 14:25
Un indian și-a tăiat degetul de nervi că a votat partidul greșit GALERIE FOTO
Un indian și-a tăiat degetul de nervi că a votat partidul greșit

Pawan Kumar, un alegător indian declară că și-a tăiat degetul după ce și-a dat seama că a votat pentru partidul ”greșit”. Bărbatul declară că a sfârșit prin a vota accidental guvernarea Bharatiya Janata Party(BJP), într-un filmuleț care a devenit viral.

Un indian și-a tăiat degetul de nervi că a votat partidul greșit

El a vrut, de fapt, să voteze pentru un alt partid, dar a rămas confuz după ce a văzut numeroasele simboluri. Fiecare deget al alegătorului este marcat cu cerneală care nu se șterge nici după ce aceștia își exprimă votul. Potrivit bbc.com, el a votat joi, la Bulandshahr, în statul nordic Uttar Pradesh și a fost la două faze a votării în alegerile indiene. „Am vrut să votez pentru elefant, dar am votat din greșeală pentru floare”, a spus dezamăgit Kumar în videoclip.

Bărbatul se referă la simbolurile de partid afișate pe aparatul de vot alături de numele fiecărui indian. Simbolul BJP este un lotus, elefantul este simbolul partidului Bahujan Samaj(BSP), un grup regional care s-a aliat cu alte două partide regionale împotriva BJP. Simbolurile de partid joacă un rol important în alegerile din India, deoarece sunt ușor de identificat într-o țară în care rata alfabetismului este extrem de scăzută.

Un indian și-a tăiat degetul de nervi că a votat partidul greșit
Votul de joi a fost considerat important pentru toate partidele puternice din India

Bărbatul a votat alt simbol, fiind confuz la vederea tuturor deodată

De asemenea, există și numeroase partide și alianțe regionale care confundă alegătorii. Indianul revoltat este un Dalit, cunoscut câdnva sub numele de ”untouchables”, o ”bancă” de vot crucială pentru BSP. Votul de joi a fost considerat important pentru toate partidele puternice din India, care domină politica în statele lor.

Ele au avut loc în șapte etape, numărarea fiind calculată la 23 ma. De menționat este că există 900 de milioane de alegători eligibili, ceea ce face ca acestea să fie cele mai mari alegeri pe care le-a văzut vreodată lumea. În cele din urmă, putem doar spera ca nu cumva indienii să aibă vreun moment de buimăcie.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×