Un cuplu răpit de talibani a făcut doi copii în captivitate

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
20/12/2016, 14:38
Un cuplu răpit de talibani a făcut doi copii în captivitate

Un cuplu americano-canadian, răpit în 2012 de un grup de talibani, a făcut doi copii în captivitate. Într-o nouă înregistrare cu cei doi, trimisă guvernelor celor două ţări, apar şi copiii cuplului, care până acum nu au fost văzuţi niciodată. Guvernul canadian şi cel american au transmis că analizează înregistrarea, relatează The Star.

Caitlan Coleman, cetăţeană americană în vârstă de 31 de ani, era însărcinată atunci când a fost răpită alături de soţul ei, canadianul Joshua Boyle, de gruparea talibană Haqqani. Cei doi au fost răpiţi lângă Kabul, în timpul unei excursii prin Asia Centrală.

Ea spune că înregistrarea a fost realizată pe 3 decembrie şi îi critică atât pe răpitorii ei, cât şi pe guvernul american şi cel canadian. În înregistrare, Coleman imploră încetarea „coşmarului kafkaiesc” pe care îl trăiesc.

„Înţelegem că ambele părţi ne urăsc şi sunt mulţumiţi să ne lase pe noi şi pe cei doi copii ai noştri, care au supravieţuit, în această situaţie. Ne rămâne doar să ne rugăm că cineva va recunoaşte atrocităţile la care ne supun în numele unei răzbunări”, a spus Coleman.

În tot acest timp, cei doi băieţi, care la fel ca şi părinţii lor par sănătoşi, stau în poala tatălui lor.

„Copiii mei şi-au văzut mama pângărită”, a adăugat Coleman.

Ea a făcut un apel atât la preşedintele Barack Obama cât şi la preşedintele-ales Donald Trump să ajungă la o înţelegere cu răpitorii săi.

„Obama, moştenirea pe care o laşi la finalul mandatului tău este probabil importantă pentru tine, iar pentru noi sunt importante vieţile noastre şi ale copiilor noştri. Te rog, să nu fi următorul Jimmy Carter. Dă-le ceva ca să păstraţi aparenţele şi tu şi ei şi noi să putem părăsi regiunea permanent”, spune Caitlan Coleman în înregistrare cu referire la încercarea eşuată a preşedintelui Jimmy Carter de a obţine eliberarea ostaticilor americani din Iran în 1980.

Preşedintelui-ales Donald Trump, Caitlan Coleman i-a adresat următorul mesaj: „Vor bani, putere şi prieteni. Trebuie să le dai toate aceste lucruri înainte de a înainta în negocieri. O luare de ostatici care durează de cinci ani durează deja prea mult şi arată eşecul de ambele părţi”.

De asemenea, soţul ei, Joshua Boyle, spune că răpitorii lui „nu vor ajunge la o înţelegere până nu primesc ceea ce cer”.

Presa scrie că gruparea Haqqani cere în schimbul lor eliberarea a trei dintre membri săi.

De asemenea, nu au apărut explicaţii cu ce a vrut să spună Caitlin Coleman când a vorbit despre cei doi fii ai săi care au „supravieţuit”. Presa speculează că femeia a pierdut o sarcină în captivitate.

Guvernul canadian a cerut eliberarea urgentă a familiei pe motive umanitare şi a spus că Statele Unite lucrează „agresiv” la aducerea tuturor ostaticilor americani acasă.

Citeşte ma i mult pe Digi24

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×