Un copil a fost crescut în pântecele a două femei diferite

Ana Chivu   
în Stiri de ultima ora
02/11/2018, 19:34
Un copil a fost crescut în pântecele a două femei diferite GALERIE FOTO
Cele două femei care au purtata același embrion

Un caz recent a arătat o sarcină care a evoluat în pântecele a două femei. Cum s-a putut întâmpla acest lucru? Cum a decurs evoluția bebelușului care a fost ținut de două femei. Știința a oferit un nou caz uimitor zilelor acestea, potrivit căruia un embrion s-a aflat în placentele a două femei.

Asleigh și Bliss Coulter formează un cuplu ce și-a dorit să aibă o familie normală, așadar au decis să aibă un copil. Sarcina ce se poată numi a amândurora a uimit pe toată lumea. Cum a fost posibil?

Un copil crescut în pântecele a două femei

Două femei care formează un cuplu s-au decis să aibă propriul copil, așa că au făcut demersurile pentru a putea rămâne însărcinate. Ashleigh și Bliss Coulter au purtat același embrion în pântec, însă doar una a dus până la capăt sarcina.

Copilul se află într-o stare bună, s-a născut acum cinci luni de zile și este perfect sănătos. Potrivit termenilor speciali procedurii, lucrul la care au apelat ele dou să facă un copil se numește INVOcell. Pentru aceasta este nevoie de fertilizare, fapt ce aduce ca vaginul femeii să înlocuiască incubatorul care ar fi fost în mod normal din laborator. Copilul a crescut în placentele aflate în cele două femei, dar la Bliss sarcina s-a oprit din evoluție, așa că Ashleigh a dus la nașterea micuțului acestora.

Fertilizare

Fertilizarea este o metodă din ce în ce mai folosită de români din cauza sarcinilor târzii pe care le au femeile care aleg să aibă un copil chiar și peste 45 de ani. Acestea recurg la procedura de fertilizare, ceea ce înseamnă stimularea ovarelor prin terapie cu medicamente pentru a obține ovulele de care este nevoie.  După fertilizarea în cauză, embrionii sunt mai apoi transferați în uter cu un cateter subțire., iar mai apoi se produce sarcina.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×