Un câştigător al premiului Nobel prezice finalul pandemiei de coronavirus: „Nu vă fie frică!” Ce calcule şi-a făcut

Marian Popovici   
în Stiri de ultima ora
25/03/2020, 11:22
Un câştigător al premiului Nobel prezice finalul pandemiei de coronavirus: „Nu vă fie frică!” Ce calcule şi-a făcut
Un câştigător al premiului Nobel prezice finalul pandemiei de coronavirus Nu vă fie frică! Ce calcule şi-a făcut SURSA FOTO: Profimedia

Michael Levitt este un câştigător al premiului Nobel şi biofizician la Stanford. El a fost primul om care a calculat încetinirii răspândirii virusului în China. Levitt vine cu veşti bune şi insistă că situaţia se va repeta şi în Europa, anunţă Mediafax

Un câştigător al premiului Nobel prezice finalul pandemiei de coronavirus: „Nu vă fie frică!”

Italia a devenit centrul pandemiei de coronavirus, dar şi ţara cu cei mai mulţi morţi din lume. Spania, Germania şi Franţa înregistrează o mulţime de cazuri, iar SUA şi Marea Britanie vin tare din urmă.

Între timp, primele ţări afectate de pandemia de coronavirus: China, Iran şi Coreea de Sud, par să fi depăşit momentele critice şi situaţia începe să se îndrepte şi în aceste zone.

Michael Levitt a prezis că în China vor fi aproximativ 80.000 de cazuri infectate de coronavirus în China 3250 de morţi. Pe 16 martie, cifrele arătau exact aşa, iar de atunci au fost tot mai puţine raportări.

„Numerele sunt încă zgomotoase, dar sunt semne clare de încetinire a creşterii”

„Trebuie să calmăm panica, o să fie bine!”, a anunţat Michael Levitt care spune că vede semne de recuperare în cele 78 de ţări pe care le-a analizat.

„Numerele sunt încă zgomotoase, dar sunt semne clare de încetinire a creşterii. Acesta nu este momentul să ieşi la băut cu prietenii tăi”, anunţă chimistul care susţine măsurile draconice pe care autorităţile din majoritatea ţărilor le-au luat.

„Situaţia reală nu este aşa rea precum pare. Acesta nu este sfârşitul lumii”

Câştigătorul premiului Nobel a anunţat că în curând pandemia de coronavirus va lua sfârşit: „Situaţia reală nu este aşa rea precum pare. Acesta nu este sfârşitul lumii”, a fost mesajul plin de optimism al lui Levitt.

La nivel global s-au înregistrat până acum peste 424.000 de îmbolnăviri cu coronavirus, dintre care 18:947 au decedat, iar 109.145 de oameni au fost declaraţi vindecaţi.

În România s-au înregistrat până în acest moment 794 de cazuri de îmbolnăvire de coronavirus, 13 persoane fiind decedate din cauza virusului COVID-19.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×