Incendiu grav în New York. Cel puţin 12 persoane, între care şi un copil de un an, au murit

Iuliana Spirache    Camelia Arsene   
în Stiri de ultima ora
30/12/2017, 09:09
Incendiu grav în New York. Cel puţin 12 persoane, între care şi un copil de un an, au murit GALERIE FOTO

Locuitorii cartierului Bronx, din New York, au avut parte de momente dramatice joi seara. Cel puţin 12 persoane, între care şi un copil de un an, au murit în urma unui incendiu care a izbucnit într-un bloc de locuinţe şi care a fost provocat de către un copil de 3 ani. CLICK PE GALERIA FOTO PENTRU MAI MULTE IMAGINI!

Pe lângă cele 12 persoane care au murit, alte zeci au fost rănite, iar patru dintre acestea sunt în stare gravă la spital. New York Times scrie că acesta este cel mai grav inendiu din oraş din ultimii 25 de ani. Se pare că incendiul a fost provocat de un băieţel de trei ani care se juca la aragaz. 

Băieţelul de 3 ani care a provocat incendiul a fost salvat de mama lui

Focul a izbucnit în bucătoria unui apartament de la etajul 1, atunci când mama băiatului se afla într-o altă cameră. Flăcările s-au răspândit cu rapiditate şi la celelalte etaje, iar clădirea de cinci etaje, cu 25 de apartamente, a fost cuprinsă de flăcări. 12 persoane şi-au pierdut viaţa, dintre care cinci copii. 

Mama băieţelului în vârstă de 3 ani a reuşit să fugă din apartament împreună cu cel mic, lăsând uşa deschisă. Pompierii au ajuns în trei minute la blocul de locuinţe din Bronx, dar flăcările au cuprins rapid casa scărilor, care a funcţionat ca un şemineu, iar incendiul a fost alimentat de curenţii reci de aer 

Ceilalţi locuitori din blocul cuprins de flăcări din Bronx nu au mai avut timp să reacţioneze, iar dintre cei care au încercat să coboare scările au murit. Clădirea se află pe Prospect Avenue, în apropiere de Universitatea Fordham şi de grădina zoologică Bronx. Nu mai puţin de 160 de pompieri au fost la faţa locului pentru a opri focul.

Cel mai grav incendiu din New York a avut loc în 1990, atunci când 87 de persoane au murit în clubul social Happy Land.

Sursă: digi24.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×