Anunţ viralizat instantaneu! „Proprietar octogenar las gratuit vilă în Bucureşti”

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
06/02/2018, 15:54
Anunţ viralizat instantaneu! „Proprietar octogenar las gratuit vilă în Bucureşti”

Un bătrân din Bucureşti a născut isterie în Bucureşti! Bărbatul a postat un anunţ pe un site de imobiliare în care spune că vrea să caute o familie de intelectuali careia să îi lase vila în care trăieşte!

Sunt însă şi câteva condiţii pe care octogenarul le solicită. Familia respectivă trebuie să fie una de intelectuali şi trebuie să îl lase să trăiască în casă până la trecerea sa în nefiinţă.

Un bătrân din Bucureşti caută familie căreia să-i lase vila

Iată anunţul publicat pe bazaruldecase.ro: „Proprietar octogenar las GRATUIT vilă în Bucureşti în baza unui contract de uzufruct-viager cu drept de abitaţie. Nu am copii şi dorec să las casa unei familii de intelectuali bine educaţi! Îmi rezerv dreptul să fac selecţia familiei şi aştept solicitările dumneavoastră doar la anunţ pe contact”.

Conform art. 703 Cod civil, uzufructul este dreptul de a folosi bunul altei persoane şi de a culege fructele acestuia, întocmai ca proprietarul, însă cu îndatorirea de a-i conserva substanţa. Dacă este viager, atunci dreptul de folosinţă şi de a culege fructele bunului se întinde pe durata întregii vieţi a persoanei în favoarea căreia este instituit.

În cazul unui apartament, fructele sunt fructe civile şi se mai numesc şi venituri. Acestea sunt constituite din veniturile rezultate din folosirea bunului de către o altă persoană în virtutea unui act juridic, cum este cazul închirierii. Cu alte cuvinte, o persoană care cumpără un imobil cu drept de uzufruct viager în favoarea vânzătorului, nu va avea dreptul de a folosi personal sau de a închiria imobilul pe toată durata vieţii vânzătorului.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×