Un bărbat ținea trei lei într-un apartament. Îi păstra pentru nepoți

Alexandra Chivu   
în Stiri mondene
28/02/2019, 10:29
Un bărbat ținea trei lei într-un apartament. Îi păstra pentru nepoți GALERIE FOTO
Un bărbat ținea pe terasa apartamentului său trei lei pentru nepoți

Trei lei au fost descoperiți în apartamentului unui bărbat. Acesta îi creșterea pe terasă, într-o zonă din Ciudad de Mexico și îi păstra pentru nepoți. Mexicanul a rămas fără felinele pe care le considera ”animalele lui de companie”. Întrebat de jurnaliști de ce ar păstra totuși leii, individul a spus că erau pui și a vrut să îi țină acasă pentru ca nepoții lui să afle mai multe despre „speciile de animale sălbatice amenințate”.

Un bărbat ținea trei lei într-un apartament pentru ca nepoții lui să afle mai multe despre speciile de animale sălbatice amenințătoare

Continuându-și pledoaria, a spus că ”sunt blânzi ca niște pisicuțe și n-au făcut rău nimănui”. Mai mult, acesta a pretins că are documente care îi permit să țină acasă leii, însă autoritățile spun că nu a putut prezenta asemenea acte. Imediat, leii au fost tranferați la o rezervație pentru reabilitarea animalelor, după multe amânări, potrivit, bbc.com. 

Un bărbat ținea trei lei într-un apartament. Îi păstra pentru nepoți
Acesta îi creșterea pe terasă, într-o zonă din Ciudat de Mexico și îi păstra pentru nepoți

Însă, nu numai în afară sunt cazuri de genul în care oamenii preferă să țină animale periculoase în casă. Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru, este unul dintre românii care creștea pe proprietatea sa patru lei și doi urși. Cazul este din 2013, însă și acum ar ului pe oricine.

Un bărbat ținea trei lei într-un apartament. Îi păstra pentru nepoți
Mexicanul dorea să le arate nepoților speciile de animale sălbatice menințate

În România, Nuțu Cămătaru avea patru lei și doi urși

Pe scurt, bărbatul adăpostea animalele cu drag, însă nu avea carnete de sănătate pentru fiecare și nici documente care să ateste că erau deținute legal și că au fost sub supravegherea unui medic veterinar.

Într-un final, animalele au fost preluate de la acesta și adăpostite temporar, la acel moment, în amplasamentele existente la Zoo Vucov, apoi specialiștii Vier Pfoten au asigurat logistica și buna desfășurare a operațiunilor de tranchilizare și transport.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×