Un bărbat a vrut să fugă din centrul de carantină din Bușteni. A fost prins de jandarmi și s-a ales cu dosar penal

Adrian Baciu   
în Stiri de ultima ora
23/03/2020, 17:10
Un bărbat a vrut să fugă din centrul de carantină din Bușteni. A fost prins de jandarmi și s-a ales cu dosar penal
Un bărbat a vrut să fugă din centrul de carantină din Bușteni. A fost prins de jandarmi și s-a ales cu dosar penal. Sursa foto: agerpres.ro

O parte dintre români rabdă cu tot mai mare dificultate carantina în care sunt nevoiți să petreacă cele 14 zile recomandate de medici. Un alt conațional s-a ales luni cu dosar penal după ce a încercat să evadeze dintr-un centru situat pe teritoriul României.

Un bărbat a vrut să fugă din centrul de carantină din Bușteni. A fost prins de jandarmi și s-a ales cu dosar penal

Un bărbat de 36 de ani care era plasat în această perioadă la un centru de carantină din Bușteni a sărit pe geamul unității pentru a scăpa de povara celor 14 zile. Nu a profitat mult de libertate, întrucât a fost prins la scurt timp de jandarmi și s-a ales cu dosar penal.

„La data de 23.03.2020, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia au fost sesizaţi despre împrejurarea că, la data de 21.03.2020, în jurul orei 21,30, jandarmii care executau misiunea de asigurare a pazei persoanelor aflate în carantină la un centru special amenajat în Buşteni, judeţul Prahova, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului COVID-19.

Aceștia au constatat că un bărbat în vârstă de 36 de ani din Ploieşti, aflat în carantină de câteva zile în centrul respectiv, a escaladat fereastra de la parterul clădirii şi a pătruns în curtea interioară a imobilului, încercând să părăsească în fugă perimetrul centrului.

Persoana respectivă a fost interceptată de jandarmi şi a fost condusă în spaţiul ce-i fusese anterior repartizat, fiindu-i reamintite obligaţiile pe care aceasta trebuie să le respecte pe timpul carantinei”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a Ministerului Public.

Automat, pe numele tânărului a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de zădărnicire a combaterii bolilor.

Încă 14 zile pentru curajosul de la Bușteni

Conform Ordonanței Militare anunțată sâmbătă de Ministrul de Interne Marcel Vela, cei care nu respectă regimul de carantină vor fi plasați pentru alte 14 zile la izolare păzită.

Mai mult, acestor persoane, cum e cazul tânărului de la Bușteni, li se va întocmi și dosar penal.

Numai în ultimele zile, MAI a anunțat că au fost întocmite 141 de dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal.

Totodată, conform Grupului de Comunicare Strategică, Poliția și Jandarmeria au aplicat 665 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×