Un autobuz cu elevi români veniți dintr-o regiune a Italiei afectată de coronavirus este așteptat în această seară la vama Borș

Adrian Ilie   
în Stiri de ultima ora
23/02/2020, 15:23
Un autobuz cu elevi români veniți dintr-o regiune a Italiei afectată de coronavirus este așteptat în această seară la vama Borș
Vama Borș/ Foto: Wikipedia

Un autocar cu aproximativ 50 de elevi și profesori de la un liceu din Alba Iulia se întoarce în această seară în țară dintr-o excursie făcută în regiunea Veneto, afectată de epidemia de coronavirus din Italia, informează Alba24.ro. Autocarul a fost dat în consemn la vama Borș, unde excursioniștii vor examinați pentru detectarea eventualelor simptome ale infecției cu coronavirus, iar odată ajunși la Alba-Iulia vor fi băgați în carantină timp de 14 zile.

Întoarcere pe fugă

Grupul de elevi de la Liceul de Arte ”Regina Maria” din Alba Iulia revine în țară cu câteva zile mai devreme decât era programat după ce părinții alarmați de știrile privind răspândirea coronavirusului în zonă au cerut reîntoarcerea grupului.

Grupul a fost contactat apoi de reprezentanți ai ambasadei României în Italia care au recomandat întoarcerea imediată în țară astfel că autocarul a plecat în această dimineață din Lido de Jesolo și va reveni în țară prin Slovenia și Ungarian

Circa 50 de elevi și profesori însoțitori de la Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia au părăsit în grabă duminică dimineața regiunea italiană Veneto-Italia, una dintre zonele afectate de epidemia de coronavirus.

Odată ajunși la vama Borș, pasagerii vor fi controlați rapid și apoi lăsați să plece către Alba Iulia. Însă odată ajunși în oraș, participanții la excursie vor intra în carantină pentru o perioadă de 14 zile, perioadă impusă pentru toți cei care se întorc din zone afectate de coronavirus.

Peste 100 de cazuri în Italia

În Italia, numărul cazurilor de coronavirus a depășit 100. În Lombardia au fost confirmate 89 de cazuri, iar în Veneto 24. În afară de aceste regiuni, cazuri izolate au mai fost înregistrate în Piemont, aflat în imediata vecinătate a graniței cu Franța, și în Emilia Romagna, astfel că numărul total al cazurilor este de 132.

Unsprezece localități, cu o populație însumată de 50.000 de locuitori, au fost plasate în carantină.

Universitățile din nordul Italiei au fost închise până la sfârșitul lunii, iar patru meciuri de fotbal din Serie A au fost amânate.

Lombardia și Veneto reprezintă centrul industrial al Italiei și, împreună, produc circa 30% din PIB astfel că o prelungire a epidemiei de coronavirus ar putea avea un impact serios asupra întregii economii italiene, care deja se află în prag de recesiune.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×