Galerie FOTO. Cum ARATĂ jihadistul REŢINUT la Craiova de procurori! Nu-ţi vine să crezi CINE ESTE!

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
09/12/2015, 00:04
Galerie FOTO. Cum ARATĂ jihadistul REŢINUT la Craiova de procurori! Nu-ţi vine să crezi CINE ESTE! GALERIE FOTO

UPDATE 20:48. Tânărul de 17 ani din Craiova suspectat de propagandă jihadistă şi ridicat, marţi, de procurorii DIICOT, a fost reţinut, seara, după ce a fost audiat timp de peste două ore de anchetatori.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, tânărul a fost reţinut pentru a fi supus unei expertize psihiatrice, iar în urma acesteia anchetatorii vor decide în ce stare ar trebui să fie cercetat în continuare.

El şi-a dat acordul să fie expertizat psihiatric şi va fi dus, miercuri, în acest scop, la Institutul Naţional de Medicină Legală „Mina Minovici”.

Anchetatorii au luat decizia ca tânărul să fie examinat de un psihiatru pentru avea certitudinea că acesta se află în deplinătatea facultăţilor mintale, potrivit Antena3.

Un tânăr din Craiova, Luigi Constantin Boicea, suspectat de legături cu gruparea Stat Islamic, a fost reţinut de procurorii DIICOT. Surse apropiate anchetei au declarat, pentru Mediafax, că anchetatorii au probe că tânărul ar fi transmis, prin internet, mesaje de susţinere a gruparii jihadiste si filme în care erau prezentate decapitări. Acesta ar fi primul caz de cetatean roman radicalizat şi intrat în atenţia procurorilor.

Potrivit hotnews.ro, băiatul este elev la un liceu din Craiova, iar anchetatorii au făcut percheziţii la locuinta acestuia, marţi dimineata, în baza informatiilor ca acesta ar face propaganda jihadistă, prin mesaje transmise pe internet. El a fost ridicat şi dus la audieri, iar din locuinţa sa au fost ridicate documente, materiale de propaganda jihadista şi sisteme informatice.

CLICK SUS PE GALERIE PENTRU IMAGINI CU TÎNĂRUL DIN CRAIOVA

Tânărul ar fi promovat sistematic, în mediul virtual, prin intermediul platformelor online, mesaje de susţinere a organizatiilor teroriste, filme în care erau prezentate decapitări ale unor persoane capturate de membri ai grupării ISIS, dar şi materiale video cu mesaje de ameninţare si folosire a unor mijloace de natura sa puna in pericol viata si integritatea persoanelor, anchetatorii avand probe in acest sens, potrivit surselor citate.

SOCANT! LEGATURA INCREDIBILA DINTRE TANARUL JIHADIST SI GICA POPESCU! DEZVALUIRI EXCLUSIVE!!! „NU-MI VINE SA CRED CA EL A PUTUT FACE ASTA!!!”

Ancheta în acest caz este desfasurata de procurorii DIICOT, cu sprijinul SRI si cu suportul de specialitate al Directiei de Combatere a Criminalitatii Organizate din Poliţia Română, scrie Antena3.

Conform bn24.ro, acesta îşi  luase numele de Omar al-Faruq, după convertirea la islamism, aşa cum se prezintă pe blogul Gazeta Islamică: „Numele meu este Omar al-Faruq dupa ce a fost (…) şi am 16 ani şi jumătate. M-am născut şi am crescut creştin ortodox şi am devenit muslman după ce am găsit adevărul”.

Tânărul ridicat de procurorii DIICOT marţi dimineaţă povesteşte, în limba arabă, cum a devenit musulman.

„Am avut un prieten pe nume Omar Hamadi (…) care stăpânea bine limba română. (…) Mi-a spus despre evenimentele care au avut loc în Siria i pentru că am trăi într-o ţară europeană nu am auzit despre aceste evenimente vreodată şi, când am aflat ce s-a întâmplat cu el, m-am dus să fac unele cercetări pe această temă”, spune tânărul, citat de MEDIAFAX.

El povesteşte că a urmărit pe internet evenimentele din Siria şi că într-o primă înregistrare a putut vedea armata lui Bashar al-Assad, care l-a şocat.

„După cinci luni de cercetare, am aflat ce s-a întâmplat în Siria şi că nu reprezintă Islamul şi apoi am încercat să găseasc musulmanii din Craiova/România şi îi mulţumesc lui Allah că am găsit-o pe sora (Damian Maya)”, afirmă băiatul.

Tânărul spune că i-a povestit acesteia despre informaţiile obţinute şi i-a spus că vrea să ştie mai multe despre Islam, pentru a deveni musulman.

„Îi mulţumesc lui Allah, a fost de acord să mă înveţe cum să devin musulman şi după trei luni de predare a Islamului am devenit un alt om, un musulman. (…) Mulţumesc lui Allah că m-am oprit de la toate relele, cum ar fi fumatul, alcoolul, drogurile (…)”, mai scrie tânărul.

El mai povesteşte că i-a spus mamei sale despre cât de frumos este să fii musulman şi au avut o discuţie îndelungată pe această temă. De asemenea, spune că a avut de ales între relaţia cu tatăl său şi islamism şi a ales „viaţa cu Allah”.

„Am ales viaţa mea cu Allah. (Tatăl meu-n.r) mi-a spus o mul’ime de cuvinte dure, că nu sunt fiul său şi că el nu a avut niciun fiu. Acum, eu locuiesc cu bunicul meu şi bunica mea”, mai scrie băiatul.

Tânărul povesteşte şi despre planurile sale, după ce va împlini 18 ani: „La 18 ani, după finalizarea studiilor, voi lua bacalaureatul şi permisul de conducere şi apoi vreau să merg la Universitatea Islamică din Medina (cu voia lui Allah), în scopul de a salva Coranul Sfânt şi cărţile Hadith şi Islamul, în scopul de a cunoaşte povestea completă şi a devenit un predicator islamic”.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×