ULTIMA ORĂ: Jean-Claude Juncker: „România va intra în spațiul Schengen”

Maria Cristina   
în Stiri de ultima ora
05/12/2018, 15:49
ULTIMA ORĂ: Jean-Claude Juncker: „România va intra în spațiul Schengen”
ULTIMA ORĂ: Jean-Claude Juncker: „România va intra în spațiul Schenghen”

România va intra în spațiul Schengen, declară președintele Comisiei Europene. Jean-Claude Juncker își dorește ca România să intre în spațiul Schengen cât mai repede. „Intenția mea este ca Romania să devină membră în spațiul Schengen. Am lucrat de ambele părți pentru a îmbunătății pregătirea Romaniei pentru aderarea la spațiul Schengen. ”, a declarat președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, la Bruxelle.

„Aș vrea ca România să aducă bunul simț românesc în procesul European. În legatură cu brexit-ul nu știu care va fi decizia parlamentului britanic. Decizia va fi pe 11 decembrie ”, a mai adăugat președintele Comisiei Europene.

România în spațiul Schengen!

„Eu consider că România a facut pași importanți, face pași importanți, iar în România este respectat statul de drept. România își dorește președinție de succes”, a declarat premierul României, Viorica Dăncilă, la Bruxelle.

„Rămân convins că înainte de sfârşitul mandatului meu vom fi primit România ca nou membru al Spaţiului Schengen. Mai sunt eforturi de făcut, dar vom obţine acest rezultat”, a spus Juncker.

Viorica Dăncilă a vorbit în conferința de presă despre președinția UE: „Am vorbit despre cooperarea între guvernul României și comisia Europeană, dar am prezentat și prioritățile președinției rotative începând de la 1 ianuarie 2019. Am reiterat faptul că România își dorește o președinție ambițioasă dar și realistă. A avea măcar acord politic pe cadrul financiar multianual. Realistă, pentru că știm că România va avea rol de mediator, deci trebuie să obținem un consens pe dosare importante. Așteptăm cu mare nerăbdare prezența Colegiului comisarilor la București pentru a putea discuta mult mai aplicat pe fiecare dosar”.

În curs de actualizare

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×