Ultima discuţie a lui Nicolae cu Elena Ceauşescu! Zoia Ceauşescu a fost de faţă

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
30/10/2019, 10:43
Ultima discuţie a lui Nicolae cu Elena Ceauşescu! Zoia Ceauşescu a fost de faţă GALERIE FOTO
Zoia Ceaușescu a fost de față la ultima discuție a părinților ei. Sursa foto - facebook

Ultima discuţie a lui Nicolae cu Elena Ceauşescu a avut loc cu puțin timp înainte de începutul sfârșitului pentru cei doi dictatori. De altfel, presa a tot scris despre faptul că soții Ceaușescu au simțit pe final de decembrie 1989 că se întâmplă ceva grav. Pe 21 decembrie, Nicolae și Elena Ceaușescu au avut o ultimă conversație cu copiii lor. La Timișoara, Revoluția începuse și regimul instaurat de ei se clătina serios.

Ultima discuţie a lui Nicolae cu Elena Ceauşescu!

În ziua de Crăciun, cuplul prezidențial al României comuniste a fost executat la Târgoviște, în urma unui proces pe care mai mulți oameni l-au considerat drept sumar. Toți cei trei copii au avut de suferit după evenimentele din 1989. Nicu, Valentin și Zoia Ceaușescu au continuat să fie cercetați de autorități, fiind acuzați de subminarea economiei naționale. De altfel, în dosarul 25/1993, au fost consemnate declarațiile Zoiei care rememora ultima discuție avută cu părinții ei

„Am discutat cu mama, care susţinea că nu sunt probleme, dar şi cu Valentin, care spunea că lucrurile sunt grave, mai ales la Timişoara, dar i-am explicat şi eu şi mama că este alarmist”, a arătat fiica fostilor dictatori. Aceasta şi-a amintit şi de telefonul primit de tatăl său de la Timişoara, acolo unde Revoluţia era în toi. Era un telefon primit de la generalul care conducea orașul.

Zoia Ceauşescu a fost de faţă

„A venit cineva de la secretariat care a anunţat că la telefon este Coman de la Timişoara (generalul-colonel Ion Coman – numit comandant unic la Timişoara, cel care a condus represiunea din data de 17 decembrie 1989 – n.r.). Tatăl meu a vorbit la telefon într-o altă cameră decât cea în care ne aflam noi, conversaţia telefonică a fost scurtă, unul-două minute. Nu ştiu ce au discutat cei doi la telefon, când s-a întors tatăl meu, Valentin l-a întrebat ce s-a întâmplat, dar nu i-a răpuns”, a spus Zoia despre seara în care Nicolae Ceauşescu îşi pregătea fuga.

Fiica fostului președinte spune că la puține momente, tatăl ei a chemat-o într-o cameră alăturată pe Elena Ceauşescu. „Imediat după aceea eu, soţul meu şi Valentin am plecat, întrucât tatăl meu a spus că este obosit şi doreşte să se culce”. A doua zi, conform Zoiei Ceaușescu, avea să înceapă calvarul.

 

 

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×