Ucraina studiază şapte teze în legătură cu prăbuşirea avionului UIA în Iran! Terorism și atac cu rachetă printre posibile cauze. Imaginile surprinse de un satelit ar arăta că avionul a fost doborât / UPDATE

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
09/01/2020, 19:09
Ucraina studiază şapte teze în legătură cu prăbuşirea avionului UIA în Iran! Terorism și atac cu rachetă printre posibile cauze. Imaginile surprinse de un satelit ar arăta că avionul a fost doborât / UPDATE GALERIE FOTO
Avionul s-a prăbușit la două minute de la decolare. Sursa foto - hepta.ro

Ucraina studiază şapte teze în legătură cu prăbuşirea avionului UIA în Iran! Autorităţile de la Kiev au anunţat că au în acest moment șapte cauze posibile ale prăbușirii Boeingului 737 aparţinând companiei Ukraine International Airlines (UIA).

UPDATE, ora 19.10: CBS și Newsweek, care citează oficiali ai Pentagonului și un oficial irakian, spun că imaginile surprinse de un satelit militar ar arăta faptul că avionul a fost doborât de o rachetă antiaeriană. Satelitul ar fi detectat amprentele termice provenind de la două lansări de rachete antiaeriene, cel mai probabil SA-15, trase de forțele iraniene.


Ucraina studiază şapte teze în legătură cu prăbuşirea avionului UIA în Iran!

Vă reamintim că aparatul de zbor a căzut la Teheran. Nu au existat supraviețuitori, nu mai puțin de 176 de oameni fiind declarați morți. Printre ipotezele accidentului se află și un eventual tir de rachetă, atentat sau o problemă tehnică.

”Examinăm în mod minuţios toate tezele, sunt şapte”, a declarat Serghii Danilov, secretarul Consiliului ucrainean de Securitate şi Apărare Naţională. Pentru moment, ”niciuna nu este prioritară”, a precizat el.

Terorism și atac cu rachetă printre posibile cauze

Între aceste teze figurează cea a unui tir de rachetă antiaeriană asupra Boeingului, a exploziei unei bombe plasate la bord, a coliziunii avionului cu o dronă sau a unei explozii a motorului ”din motive tehnice”.

Avionul de linie al companiei private Ukraine International Airlines a decolat de la Teheran către Kiev, după care s-a prăbuşit – două minute mai târziu – omorând toate cele 176 de persoane de la bord, în principal iranieni şi canadieni.

Între victime se află 11 ucraineeni, dintre care nouă erau membri ai echipajului. Ucraina a trimis la Teheran 45 dintre experţii săi, pentru a studia cauzele tragediei.

Delegaţia, care a sosit joi în Iran şi speră acum să poată participa la anchetă şi mai ales la ”decriptarea cutiilor negre” ale Beoingului.

Anunţul a fost făcut chiar de preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, în contextul în care Iranul a precizat că refuză să le predea americanilor.

Potrivit lui Danilov, unii dintre experţii ucraineni trimişi în Iran au participat la ancheta cu privire la distrugerea zborului MH17, doborât de o rachetă deasupra estului Ucrainei aflate în război, în 2014, o tragedie soldată cu 298 de morţi

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×