Ucraina: Gerard Depardieu, pe lista neagră a ameninţarilor la adresa securităţii naţionale

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
08/08/2015, 20:46
Ucraina: Gerard Depardieu, pe lista neagră a ameninţarilor la adresa securităţii naţionale

Ucraina a plasat sâmbătă pe lista neagră un număr de 13 artişti consideraţi de Kiev „o ameninţare pentru securitatea naţională”, acuzându-i că i-au susţinut pe rebelii separatişti din est şi anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Moscova, relatează AFP.

Aceşti artişti, în mare majoritate actori şi cântăreţi ruşi, sunt acum interzişi la posturile de televiziune şi de radio din Ucraina, a anunţat Ministerul ucrainean al Culturii, care a făcut publică această listă. Printre cei 13 ruşi de pe lista neagră se află şi actorul francez Gérard Depardieu, devenit cetăţean rus în urmă cu doi ani şi declarat deja persona non grata în Ucraina la sfârşitul lui iulie.

Nici televiziunile şi nici cinematografele nu au dreptul să difuzeze filme în care apar actorii de pe lista neagră, a explicat pentru AFP purtătoarea de cuvânt a ministerului, Darina Glouşcenko, adăugând că licenţele pentru aceste filme vor fi revocate în curând de agenţia ucraineană pentru cinema. Interdicţia va afecta inclusiv filme din epoca sovietică, printre care şi cele în care apare fostul star din perioada URSS Mihail Boiarski, care figurează pe listă întrucât guvernul de la Kiev îi reproşează semnarea unei scrisori publice de susţinere a anexării Crimeii, a precizat Darina Gluşcenko.

De asemenea, cântecele artiştilor ruşi care se află pe listă nu vor putea fi difuzate nici la radio, şi nici la televiziune. Astfel, legendarul Iosif Kobzon, acum deputat, supranumit „Frank Sinatra al URSS”, este acum interzis pe posturile ucrainene, pe lângă faptul că este vizat de sancţiuni europene pentru susţinerea separatiştilor proruşi.

Citeste mai mult pe REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×