TVR HD se închide. Posturile TVR 1 și TVR 2 ar urma să treacă la formatul HD

Bogdan Solomon   
în Stiri de ultima ora
10/10/2019, 14:03
TVR HD se închide. Posturile TVR 1 și TVR 2 ar urma să treacă la formatul HD
TVR HD se închide. Sursa foto: paginademedia.ro

Postul TVR HD se va închide în curând, ca urmare a celei mai recente decizii a Consiliului de Administrație al televiziunii publice, care a aprobat în ședința din 4 octombrie „demersurile în vederea retragerii licenţei audiovizuale pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului TVR HD. În aceste condiții, potrivit paginademedia.ro TVR 1 și TVR 2 vor trece la formatul High Definition mai repede decât ne-am fi așteptat.

TVR va solicita CNA retragerea licenței pentru TVR HD

Pentru ca procedura să fie completă, TVR urmează să transmită Consiliului Național al Audiovizualului solicitarea retragerii licenței pentru transmisia prin satelit şi digital-terestră a canalului TVR HD. Urmează apoi ca forul să supună la vot această măsură, însă este doar o chestiune de timp până când canalul va dispărea definitiv, mai notează sursa citată.

Prima emisie a postului TVR HD a avut loc în vara lui 2008, cu ocazia Campionatului European de Fotbal de la acea vreme. Ulterior, televiziunea a primit de la CNA o licență prin satelit, iar de-a lungul timpului  a avut o grilă de programe distinctă de a celorlalte canale TVR, preluând, însă, evenimente importante, precum funerariile Regelui Mihai sau vizita Papei Francisc în țara noastră.

TVR 1 HD se pregătește de lansare. Sursa foto: hdsatelit.ro
TVR 1 HD se pregătește de lansare. Sursa foto: hdsatelit.ro

TVR 1 și TVR 2 vor emite în HD

În 2017, conducerea, în frunte cu Irina Radu, plănuia să transforme televiziunea într-una de sport, însă ideea nu s-a mai concretizat odată cu preluarea conducerii de Doina Gradea. În noiembrie 2018, CNA a aprobat emisia TVR 1 și TVR 2 și în format HD.

Inițial, Doina Gradea, președintele TVR, le spusese membrilor CNA că până la finele lui 2018 vrea ca „toate canalele TVR să fie și HD”. Ulterior, termenul a fost prelungit pentru luna mai a anului curent, însă nici atunci nu s-a produs schimbarea. Cel mai probabil, trecerea la varianta HD se va face în prima parte a lui 2019.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×