VIDEO. Cabana Postăvarul, asediată de un urs flămând. Animalul a distrus uşa cabanei! Turiştii, în pericol!

Filon Stan   
în Hotnews
07/11/2017, 00:01
VIDEO. Cabana Postăvarul, asediată de un urs flămând. Animalul a distrus uşa cabanei! Turiştii, în pericol!
S-a emis mesaj RO-ALERT! ISU avertizează populația despre prezența unui urs

Mai mulţi oameni au fost în real pericol, după ce un urs a vrut să intre în cabana unde erau cazaţi turiştii! Animalul a distrus, sâmbătă noaptea, uşa de la intrarea în Cabana Postăvarul, din Masivul Postăvarul, încercând să pătrundă în clădire. Administratorul cabanei, Rolf Truetsch, a fost nevoit să sune la 112 pentru a solicita ajutor, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Braşov, Ciprian Aldea.

Nu este pentru prima dată când ursul dă târcoale cabanei după mancare. În zonă se aflau în jur de 50 de turişti. Nimeni nu a fost atacat sau rănit. În zonă s-a deplasat un subofiţer de la Jandarmeria Montană care a rămas la cabană pe parcursul nopţii, a mai spus Ciprian Aldea. Administratorul cabanei solicită ca autorităţile competente să ia măsuri concrete cât mai repede posibil având în vedere că la cabana Postăvarul vor ajunge tot mai mulţi turişti odată cu începerea sezonului de schi. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi

Turişti asediaţi de urs! Mai multe atacuri a avut loc în zonă

Alte apeluri la 112 au venit sâmbătă seara de la locuitori din zona cartierului Răcădău, din municipiul reşedinţă, unde a fost văzut un urs la tomberoane pe strada Arinului. Şi pe strada Jupiter, lângă piaţa Asta a fost semnalată, în jurul orei 2,30, prezenţa unui pui de urs. În ultimele săptămâni, în zona cartierului Răcădău, locatarii au semnalat prezenţa mai multor urşi care coboară din pădure odată cu lăsarea întinericului, pentu a veni la tomberoanele de gunoi.

Vineri seara, un tânăr de 28 de ani din localitatea braşoveană Hârseni a fost atacat de un urs în apropierea unei ferme. În urmă cu două săptămâni, în municipiul Făgăraş, o fetiţă de 14 ani a fost atacată de urs pe o stradă din oraş în timp ce se deplasa la şcoală. Autorităţile locale din mai multe localităţi din judeţ au făcut demersuri la Ministerul Mediului cerând recoltarea a şase exemplare, dar, deocamdată, se pare că doar pentru ursul de la Făgăraş s-a primit aprobare în acest sens.

Reprezentanţii Regiei Locale a Pădurilor Kronstadt din Braşov, subordonată Consiliului Local, au precizat de nenumărate ori că urşii s-au înmulţit foarte mult în ultimii ani. Numai în zona administrată de Kronstadt, cuprinsă între Braşov-Poiana Braşov-Predeal, există un număr de 100 de exemplare de animale, deşi nu ar trebuit să existe mai mult de 20

Sursa: rtv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×