Tsunami în Indonezia. Cel puțin 168 de oameni au murit, iar alți peste 700 sunt răniți / VIDEO

Victor Anghel   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 10:56
Tsunami în Indonezia. Cel puțin 168 de oameni au murit, iar alți peste 700 sunt răniți / VIDEO GALERIE FOTO
Tsunami în Indonezia. Cel puțin 168 de oameni au murit, iar alți peste 700 sunt răniți / VIDEO

Indonezia a fost lovită de un tsunami puternic, iar bilanțul este cutremurător! Potrivit celor mai noi informații despre această tragedie, produsă înainte de Crăciun, cel puţin 168 de persoane au murit şi aproape 745 au fost rănite după ce un tsunami a lovit Indonezia, relatează New York Times. Din nefericire, autoritățile au anunțat că numărul victimelor ar putea crește în următoarele ore.

Localnicii și turiștii din Indonezia au fost luați prin surprindere de tsunami, pentru că autoritățile nu au avut cum să-i anunțe. Și asta pentru că el nu a fost provocat de un cutremur violent, ci de alunecările de teren submarine, înregistrate la scurt timp după erupția vulcanului Krakatau.

Tsunami în Indonezia – bilanțul victimelor tragediei

Două dintre principalele insule ale Indoneziei au fost măturate de un tsunami noaptea trecută. Valurile uriașe au lovit vestul insulei Java și sudul insulei Sumatra, iar în imaginile postate pe rețelele de socializare în timpul nopții arată cum s-a dezlănțuit haosul.

De exemplu, în filmarea de mai jos postată pe Twitter se vede momentul în care unda de șoc lovește oamenii care asistau la un concert al trupei Seventeen. Din nefericire, basistul formației și managerul au murit, iar alți 3 membri și soția solistului vocal sunt dați dispăruți, relatează presa locală.

Trezirea la viață a vulcanului Krakatau, situat în strâmtoarea ce desparte insulele Java şi Sumatra, reprezintă cauza care a dus la producerea tsunami-ului. Specialiștii au explicat că în urma erupției vulcanice s-au înregistrat alunecări de teren submarine.

Autoritățile din Indonezia au mai declarat că, în același timp, mareea era înaltă din cauza fenomenului de Lună plină, iar tsunamiul a fost o combinație a acestor factori. Potrivit informațiilor oficiale, cele mai multe victime au fost înregistrate într-o zonă turistică populară, aglomerată în perioada sărbătorilor. Din păcate, pe o plajă au fost afectate 430 de case, nouă hoteluri, zece ambarcațiuni și zeci de maşini.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×