Donald Trump, pregătit să dea explicaţii procurorului în dosarul legăturilor cu Moscova!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
25/01/2018, 12:27
Donald Trump, pregătit să dea explicaţii procurorului în dosarul legăturilor cu Moscova!

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Donald Trump, susţine că este pregătit să fie interogat sub jurământ de către procurorul special însărcinat cu ancheta rusă, care îi ameninţă preşedinţia, relatează AFP. „Sunt pregătit să o fac (…). Mi-ar plăcea cu adevărat să o fac”, a declarat Trump miercuri, într-o discuţie cu un grup de jurnalişti, la Casa Albă, cu câteva ore înainte să plece la Forumul Economic Mondial de la Davos, în Elveţia.

Aş face-o sub jurământ, absolut”, a adăugat el, reafirmând că nu există, în opinia sa, „nicio complicitate”. Amestecul Rusiei în alegeri – sub formă de piraterie informatică sau difuzare de ştiri false – nu este pus la îndoială de serviciile de informaţii, însă procurorul special Robert Mueller anchetează o eventuală complicitate între echipa lui Trump şi Moscova.

Trump, gata să fie audiat în dosarul legăturilor cu Moscova

Procurorul special, care a fost directorul FBI din 2001 în 2013, a inculpat recent apropiaţi ai lui Trump, între care generalul Michael Flynn, care a fost consilierul său pe probleme de securitate naţională. Acesta din urmă a pledat vinovat de faptul că a minţit FBI-ul şi a acceptat să coopereze cu justiţia.

În afară de complicitatea cu Moscova, Mueller încearcă, de asemenea, să stabilească dacă preşedintele american s-a făcut vinovat de obstrucţionarea justiţiei. Investigaţiile se concentrează în special asupra condiţiilor în care el l-a destituit, în luna mai, pe directorul FBI James Comey. Potrivit acestuia din urmă, care a depus mărturie sub jurământ în Senat, preşedintele i-a cerut personal, într-o întâlnire în Biroul Oval, să îngroape ancheta cu privire la Flynt.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×