Trump, ameninţat cu moartea! Preşedintele SUA a fost deja condamnat!

Filon Stan    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
15/11/2017, 12:22
Trump, ameninţat cu moartea! Preşedintele SUA a fost deja condamnat!

Presa nord-coreană face zid în jurul liderului suprem Kim Jong-Un! Publicaţiile au îndreptat din nou tirul criticilor asupra lui Donald Trump, pe motiv că preşedintele american ar fi proferat insulte la adresa liderului Coreii de Nord, relatează France Presse.

Într-un editorial, ziarul nord-coreean Rodong Sinmun îl atacă cu furie pe preşedintele american, care a evocat săptămâna trecută în faţa Adunării Naţionale (parlamentul) de la Seul o „dictatură crudă” în Coreea de Nord, afirmând că acesta merită pedeapsa cu moartea şi acuzându-l de laşitate pentru că a renunţat să meargă la frontiera intercoreeană.

Trump, ameninţat cu moartea! „Prea speriat să dea ochii cu trupele noastre”

Trump a efectuat o vizită în Coreea de Sud în cadrul turneului său maraton în Asia, care a vizat în mare măsură stimularea puterilor regionale pentru a creşte presiunea împotriva programelor nuclear şi balistic ale regimului de la Phenian.

„Cea mai gravă crimă pentru care nu poate fi niciodată iertată este că a îndrăznit să submineze demnitatea liderului suprem (nord-coreean) într-un mod nociv”, scrie ziarul. „El trebuie să ştie că este doar un criminal hidos condamnat la moarte de poporul coreean”, conform aceluiaşi organ de presă de la Phenian.

De la sosirea sa la Casa Albă, Donald Trump s-a angajat într-o escaladare verbală cu Kim Jong-Un, cu schimburi de insulte personale şi ameninţări cu lovituri militare. La sfârşitul turneului său asiatic, la Hanoi, preşedintele american a formulat remarci provocatoare la adresa liderului nord-coreean privind greutatea şi înălţimea sa. „De ce Kim Jong-Un m-ar insulta numindu-mă ‘bătrân’, în condiţiile în care eu nu-l voi trata NICIODATĂ ca pe un pitic gras”?, declarase Trump pe Twitter.

De asemenea, ziarul nord-coreean evocă miercuri vizita anulată a lui Trump în zona demilitarizată (DMZ) ce divizează peninsula. În cadrul vizitei sale la Seul, preşedintele american a încercat să meargă în această zonă extrem de militarizată, dar elicopterul său a trebuit să se întoarcă din cauza vremii nefavorabile. „Nu a fost vremea” la mijloc, menţionează Rodong Sinmun în editorialul său. „A fost pur şi simplu prea speriat să dea ochii cu trupele noastre”.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×