Un lot de trufe albe a fost vândut cu 75 de mii de euro în Alba!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
13/11/2017, 16:24
Un lot de trufe albe a fost vândut cu 75 de mii de euro în Alba!

Au un gust inconfundabil şi se folosesc în cele mai mari restaurante din lume! Un lot de trufe albe cu o greutate de aproximativ 850 de grame a fost vândut cu 75.000 de euro, duminică, la tradiţionala licitaţie organizată în Alba, o localitate din nordul Italiei, informează AFP.

La această licitaţie au participat prin intermediul unei transmisiuni prin satelit şi colecţionari din Dubai şi Hong Kong. Cumpărătorul celui mai frumos lot de trufe albe puse în vânzare în cadrul acestei licitaţii a fost un antreprenor din Hong Kong.

Trufele albe, cumpărate cu 75 de mii de euro pentru acţiuni caritabile

„Situaţia s-a ameliorat uşor în ultimii ani, dar este evident că 2017 nu va fi un an extraordinar, nu vor exista trufe foarte mari scoase la licitaţie, deşi vor exista unele care vor fi foarte bune”, a declarat pentru AFP Isabelle Gianicolo, expert la Centrul Naţional Italian de Cercetări în domeniul Trufelor.

„Seceta din ultimii ani a influenţat cantitatea, nu calitatea trufelor”, a adăugat ea. „Preţurile atinse la licitaţii nu sunt preţuri de piaţă, sunt preţuri simbolice pentru acţiuni de caritate”, a mai spus experta italiană.

În acest an, preţurile de pe piaţă, deşi sunt încă departe de cele stabilite în cadrul licitaţiilor, au atins noi recorduri: 600 de euro pentru 100 de grame (6.000 de euro pentru un kilogram). În urmă cu un an, acest preţ mediu era cuprins între 3.000 şi 4.000 de euro pe kilogram. Oraşul Alba, aflat în provincia Piemont, găzduieşte în fiecare an, de aproape 90 de ani, un târg internaţional dedicat trufelor albe, desfăşurat pe durata a două luni, în timpul căruia sunt organizate mai multe licitaţii.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×