Tronul Regelui Mihai, la un muzeu din judeţul Argeş. Cum a scăpat de mânia comuniştilor!

Filon Stan   
în Stiri de ultima ora
16/12/2017, 12:30
Tronul Regelui Mihai, la un muzeu din judeţul Argeş. Cum a scăpat de mânia comuniştilor!

Tronul pe care a stat Regele Mihai, dar şi predecesorii săi, Carol I şi Carol al II-lea, ascuns zeci de ani de mânia comuniştilor, se află în judeţul Argeş. Pe acest tron a stat pentru prima dată regele Carol I, după 1881.

În perioada anilor 70, comuniştii au încercat să se descotoroşească de orice urmă a regalităţii. Multe obiecte ale monarhiştilor au fost puse în pericol, dar, din fericire, tronul pe care a stat Regele Mihai a fost salvat şi adus în 1973 la Muzeul Pomiculturii şi Viticulturii de la Golesti.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Tronul Regelui Mihai se află într-un mic muzeu din judeţul Argeş

Fusese găzduit până în 1945 în marea Sală a Tronului de la Palatul Regal din Bucureşti, dar după abdicarea Regelui Mihai, tronul a fost adăpostit la Muzeul de Artă al României.

Pe lângă tron, şi alte obiecte ce au aparţinut monarhilor pot fi văzute de oricine în Salonul de Iarnă al Muzeului din Goleşti. Muzeul din Goleşti se află doar la 10 km depărtare de Piteşti.

Închide ×