Trei tineri din Capitală, reţinuţi pentru piraterie! La cît se ridică prejudiciul

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
12/06/2015, 21:44
Trei tineri din Capitală, reţinuţi pentru piraterie! La cît se ridică prejudiciul

Oricat de mult ar costa un film in magazin sau la cinema, mai bine platiti decat sa il descarcati gratuit de pe internet si sa il distribuiti. Puteti ajunge la inchisoare.

Poate ca multi zambesc, dar politistii sunt cu ochii pe cei care distribuie filme pentru care nu se platesc drepturi de autor. Trei tineri din Capitala s-au trezit cu agentii la usa, dupa ce ani de zile ar fi piratat muzica si filme si ar fi cerut bani de la utilizatori.

Abia lansate in Statele Unite ale Americii, unele productii cinematografice ajung sa fie vizionate de romani pe anumite pagini de internet la 24 de ore de la premiera. Este vorba despre piraterie, au spus oficialii de la FBI, care impreuna cu politistii romani au incercat sa afle cine sunt infractorii cibernetici.

Au aflat ca pe trei site-uri se vand abonamente cu preturi intre 3 si 7 euro pe luna, pentru cei care voiau sa vizioneze cele mai noi aparitii.

Ca sa nu fie depistati de autoritati, suspectii foloseau mai multe servere raspandite in lume. Dupa ce i-au cautat in Europa si SUA, politistii romani impreuna cu FBI au reusit acum sa ii gaseasca intr-un bloc de birouri din Capitala.

Vineri dimineata, anchetatorii au perchezitionat birourile suspectilor si au ridicat de acolo harduri si documente, dar si pe cei trei tineri banuiti de furt intelectual si spalare de bani. Apoi, au blocat si paginile de internet pe care erau postate filmele piratate.

Politistii spun ca prin vanzarea filmelor piratate, suspectii ar fi castigat 2 milioane de lei, pe care i-ar fi spalat printr-o firma care se ocupa de administrarea unor pagini de internet. Daca vor fi gasiti vinovati, suspectii pot primi de la 3 la 10 ani de inchisoare.

sursa: stirileprotv.ro

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×