Trecerea de pietoni smart de la Constanța s-a stricat după numai o lună. Video

Trecerea de pietoni smart de la Constanța s-a stricat după numai o lună. Video
Trecerea de pietoni smart de la Constanța s-a stricat după numai o lună *foto: Mediafax

Proiecte de infrastructură smart nu au o durabilitate prea mare în România. Dovadă în acest sens stă și trecerea de pietoni pilot de la Constanța care folosea lumini led pentru a atenționa șoferii atunci când un pieton urma să treacă stradă.

Ei bine, la numai o lună de la inaugurarea acestei zebre smart, aceasta a fost distrusă de traficul intens după ce ledurile s-au desprins de asfalt.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

Prima trecere de pietoni smart a cedat din cauza autoturismelor

Trecerea de pietoni smart a fost construită pe Tomis, cel mai important bulevard din Constanța, un loc unde traficul auto este unul intens și există un risc ridicat de accidente rutiere. Cu toate acestea, zebra smart a cedat sub presiunea pneurilor autoturismelor.

Prima trecere de pietoni smart din oraș era prevăzută cu leduri care se aprindeau în momentul în care pietonii se pregăteau să o traverseze.

Prin această inițiativă Primăria Constanța a încercat astfel să reducă numărul de accidente din zonele foarte intens circulate prin asigurarea unei vizibilități mai mari datorită luminilor de atenționare. Însă implementarea proiectului pilot s-a dovedit a fi fără succes după ce câteva din ledurile lipite de asfalt s-au desprins.

??✅Trecere de pietoni inteligentă pe bulevardul Tomis, la intrarea în oraș.Primăria municipiului Constanța a implementat aseară un proiect pilot cu treceri de pietoni inteligente pe bază de senzori și leduri în asfalt care se aprind în momentul în care cel care intenționează să traverseze este detectat pe trotuar.Trecerea de pietoni oferă astfel o mai bună vizibilitate și crește nivelul de siguranță al cetățenilor care traversează acest bulevard intens circulat.„Trecerea este vizibilă în primul rând pentru șoferi iar pentru pietoni este mult mai sigură”.„Se vede de la distanță, ca și șofer apreciezi altfel adică ai posibilitatea să oprești mult mai din timp”.„Odată ce pietonul a ajuns în dreptul trecerii îl poți vedea mult mai devreme și din timp”, au declarat cei care au trecut aseară prin zona trecerii pentru pietoni cu leduri.Tot pentru siguranța pietonilor, Primăria Municipiului Constanța a înființat recent 4 treceri de pietoni noi în puncte cu risc crescut de accidente și a remarcat 76 de treceri de pietoni aflate în diverse zone ale orașului, pentru a le asigura șoferilor o mai bună vizibilitate.Alte 10 treceri de pietoni de pe marile bulevarde au fost iluminate suplimentar iar la cele cu insule mediane au fost montate semnalizatoare cu leduri și panouri fotovoltaice.#sigurantapietonilor#primariaconstanta

Gepostet von Primăria Constanța am Freitag, 8. November 2019

Autoritățile constănțene încearcă să repare trecerea de pietoni smart

Sâmbătă seară, traficul a fost blocat temporar pe una din benzile bulevardului Tomis pentru ca angajații primăriei să poată repara trecerea de pietoni smart.

Presa locală arată că pentru siguranța pietonilor, Primăria Municipiului Constanța a înființat recent patru treceri de pietoni noi în puncte cu risc crescut de accidente și a remarcat 76 de treceri de pietoni aflate în diverse zone ale orașului, pentru a le asigura șoferilor o mai bună vizibilitate.

Alte zece treceri de pietoni de pe marile bulevarde au fost iluminate suplimentar iar la cele cu insule mediane au fost montate semnalizatoare cu leduri și panouri fotovoltaice.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×