Tratamentul minune pentru bolnavii cu hepatită C revine în septembrie!

Raluca Ogaru    Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
30/08/2018, 21:21
Tratamentul minune pentru bolnavii cu hepatită C revine în septembrie!
Tratamentul pentru hepatita C cu interferon free revine in septembrie

Peste 13 mii de pacienți bolnavi de hepatită C vor primi tratament, de la 1 septrembrie 2018! Atunci începe a treia etapă a programului prin care vor beneficia de cel mai nou tratament: interferon free. În această etapă au fost incluşi şi bolnavii cu o formă mai ușoară de fibroză. Autorităţile au semnat contractul cu o lună mai devreme, iar de această dată medicii vor avea la dispoziţie 3 tipuri de tratament pe care să îl administreze. În plus, s-au făcut și două centre noi pentru analize.

13.000 de bolnavi de hepatită sunt incluşi în această etapă a programului de tratament interferon free. Pe lângă pacienții cu fibroză F3 şi F4 vor fi trataţi şi cei cu F1 şi F2, formele incipente. Practic, oamenii nu vor mai aştepta să li se agraveze boala pentru a primi medicamentele de la stat, cum erau nevoiți până în prezent.

Citește și Spitalul groazei! Peste 450 de pacienți au murit din cauza tratamentului necorespunzător!

Citește și Tratament de față cu turmeric! E o minune si chiar funcționează!

Tratamentul cu interferon free va fi reluat de la 1 septembrie pentru bolnavii de hepatita C

Marinela Debu, preşedinta Asociaţiei Pacienţilor cu Hepatită: “Există posibilitatea ca pentru pacienţii aflaţi pentru prima dată pe terapie să facă doar 8 săptămâni de tratament. Al doilea lucru, sunt trei posibilităţi terapeutice, până acum era doar una. Practic, medicul are de unde să aleagă”.

Iar asta înseamnă scheme persoanlizate de tratament în funcţie de particularităţile bolnavului. Un alt lucru foarte bun este faptul ca pacienţii vor avea posibilitatea să li se recunoască şi analize mai vechi. Mai exact, dacă au făcut un fibroscan sau un fibromax cu cel mult 2 ani în urmă, vor fi luate în considerare.

Peste 17 mii de pacienți cu hepatită C au beneficiat de terapia cu interferon free şi cei mai mulţi dintre ei s-au vindecat. Daniel Osmanovici, purtătorul de cuvânt al CNAS: “Au trecut 2 luni de la încheierea contractului precedent şi nu e normal ca în acesta perioada niciun pacient să nu primească tratament şi CNAS a finalizat cu o lună mai devreme negocierile″. Peste 600 de mii de români suferă de această boală, potrivist statisticilor.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×