Tratament revoluţionar. Gripa va fi vindecată în 24 de ore

Claudiu Ilie   
în Stiri de ultima ora
18/02/2018, 23:12
Tratament revoluţionar. Gripa va fi vindecată în 24 de ore

Producătorul nipon spune că o singură doză din noul tratament (Baloxavir marboxil) poate ucide virusul gripal în cel mult 24 de ore, mult mai repede decât orice alt medicament existent pe piaţă.

Într-un studiu clinic mai avansat realizat anul trecut, pacienţii şi-au revenit cu două zile mai devreme decât cei care au luat un medicament cunoscut, eficient împotriva virusurilor gripale A şi B. Noul tratament poate stopa şi contagiozitatea, spun japonezii.

Leacul ar putea primi aprobare cât de curând şi ar putea intra pe piaţă înainte de următorul sezon de gripă.

În acelaşi timp, în Statele Unite, un alt studiu susţine că lumina ultravioletă de tip C poate omorî toate tulpinile de virus gripal cât sunt încă în aer. Şi totul s-ar întâmpla fără să ne afecteze pe noi, pentru că aceste radiaţii nu pot penetra pielea. În schimb, distruge celulele virusurilor, care sunt mult mai mici decât cele umane.

În România încă o persoană a murit din cauza gripei, astfel că numărul deceselor provocate de virusul gripal în actualul sezon rece a ajuns la 32. Potrivit Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), este vorba despre un ieşean de 28 de ani, nevaccinat antigripal.

Sursă: www.digi24.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×