Tranzacţia URIAŞĂ pe piaţa media care ar putea influenţa soarta Pro Tv-ului!

Marian Popovici   
în Hotnews
24/10/2016, 11:49
Tranzacţia URIAŞĂ pe piaţa media care ar putea influenţa soarta Pro Tv-ului!

Conglomeratul american de comunicaţii AT&T a anunţat sâmbătă că a ajuns la un acord să cumpere gigantul media Time Warner Inc., acord estimat la 85,4 miliarde de dolari, potrivit Wall Street Journal. Achiziţia pune semne de întrebare privind viitorul grupului media Central European Media Enterprises, companie internaţională pe care o controlează Time Warner şi care, în România, deţine liderul pieţei locale de televiziune, Pro TV.

AT&T urmează, astfel, paşii făcut de alte mari companii de telecom şi tehnologie – de la Verizon şi Comcast la Amazon şi Google – care încearcă să-şi întărească proprietăţile media. Time Warner deţine, între altele, posturi precum HBO, CNN, TNT, dar şi studiourile Warner Bros, scrie Hotnews.ro.

Va mai dura, însă, până când acordul va deveni realitate – dacă va reveni. Surse citate de Wall Street Journal estimează că procesul de aprobare a tranzacţiei va dura probabil până în ultima parte a anului viitor, deoarece achiziţia trebuie să primească aprobarea autorităţilor din domeniul concurenţei. Iar acestea, arată publicaţia citată, sunt foarte precaute:

Tranzacţia prin care gigantul telecom AT&T preia gigantul media Time Warner este cea mai mare de acest fel de la achiziţia NBCUniversal de către Comcast şi duce la formarea unui colos similar. Dar tranzacţia Comcast-NBCU a ridicat numeroase probleme, iar autorităţile concurenţei nu ar mai fi dispuse să treacă cu vederea nereguli în cazul unei alte fuziuni de asemenea proporţii.

Un semnal l-a tras şi candidatul republican la preşedinţia SUA, Donald Trump, care a afirmat deja că dacă va fi ales preşedinte ar respinge fuziunea, deoarece nu e de acord cu o consolidare şi mai puternică pe piaţă media.

SURSA: REALITATEA.NET

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×