Traian Băsescu vine cu un avertisment sumbru pentru România! ”Ne pregătim de autodistrugere”

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
06/03/2020, 12:16
Traian Băsescu vine cu un avertisment sumbru pentru România! ”Ne pregătim de autodistrugere”
Traian Băsescu spune că România se pregătește pentru autodistrugere. Sursa foto: antena3.ro

Traian Băsescu trage un semnal de alarmă îngrozitor! Fostul președinte al României a spus că țara de pregătește pentru ”autodistrugere”, dacă pensiile vor fi majorate cu 40%. Băsescu spune că deficitul bugetar va ajunge la 6%.

Traian Băsescu spune că România se pregătește pentru autodistrugere

Invitat la Realitatea TV, Traian Băsescu a explicat că România are toate estimările de creştere economică cu circa 4 la sută în următorii 2-3 ani, iar „acest lucru ajută la reglarea deficitului, fără să utilizezi reduceri de alocări pentru salarii, investiţii, pensii şi ajutoare sociale”.

Noi discutăm acum despre o condiţie normală despre reducerea a deficitului bugetar excesiv de la 4,6 la sută. 1,6 la sută să fie reduse într-un interval de trei ani.

Traian Băsescu spune că majorarea pensiilor va dinamita economia

Ar însemna o reducere de 0,5 la sută pe an, în condiţiile în care va fi o creştere economică de 4 la sută. Asta va însemna că se va resimţi creşterea economică în venituri”, a explicat europarlamentarul PMP, la România TV.

Traian Băsescu este de părere că majorarea pensiilor cu 40% va arunca în aer deficitul comercial, careva depăși chiar și 6 la sută!

„Dacă raportăm asta la creşterea pensiilor cu 40 la sută, înseamnă că vom avea un deficit de peste 6 la sută. Sunt destule naţiuni care în iresponsabilitatea lor se autodistrug.

Să nu vă mire ca într-un an ca acesta să dubleze alocaţiile, să mărească pensiile cu 40 la sută. Sunt reprezentanţii aleşi pe care i-a delegat să distrugă această ţară.

Dacă vine vorba despre creşterile anunţate politic şi se află reflectate în legi, cu contribuţia largă a celor două partide mari, ne pregătim de autodistrugere”, a precizat fostul preşedinte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×