Traian Băsescu și PMP de partea Vioricăi Dăncilă și împotriva moțiunii de cenzură? „Vedem dacă va trece”

Traian Băsescu și PMP de partea Vioricăi Dăncilă și împotriva moțiunii de cenzură? „Vedem dacă va trece”
Traian Băsescu a dat de înțeles că PMP s-ar putea să nu voteze moțiunea de cenzură *foto: hepta.ro

Opoziția pregătește moțiunea de cenzură împotriva guvernului Dăncilă și a adunat deja un număr important de semnături din partea deputaților pentru a da jos executivul. PNL și USR au sprijinul partidului Pro România, reunit în jurul fostului lider PSD Victor Ponta, dar și al foștilor aliați ai social-democraților, ALDE și UDMR. Surpriza ar putea să vină însă din partea unui alt partid de opoziție: PMP-ul lui Traian Băsescu.

PMP și Traian Băsescu, împotriva moțiunii de cenzură?

Chiar dacă parlamentarii PMP au semnat moțiunea de cenzură, mai multe surse politice arată că aceștia nu ar mai fi dispuși să voteze pentru demiterea Vioricăi Dăncilă. De altfel, un prim indiciu în acest sens este faptul că 9 dintre parlamentarii PMP au lipsit de la ședința de miercuri a Parlamentului. Printre ei s-a numărat și cel mai vizibil parlamentar al PMP, fostul realizator tv Robert Turcescu.

De altfel, într-un interviu acordat joi către Digi FM, liderul de facto al partidului, Traian Băsescu, a spus: „Vedem dacă va trece această moțiune. PNL-ul își bazează succesul pe o alianță cu trei partide care au în sânge trădarea: UDMR-ul, partidul lui Tăriceanu și partidul lui Ponta, deci trei lideri care tot timpul și-au trădat aliații. Mă întreb, dacă va reuși moțiunea, cum va negocia cu acești trei ticăloși. Câștigătorul, dacă trece moțiunea, este Victor Ponta pentru că va prelua cea mai mare parte a PSD-ului, dacă nu cumva PSD-ul tot la pachet”.

Traian Băsescu a dat de înțeles că PMP s-ar putea să nu voteze moțiunea de cenzură
Traian Băsescu a dat de înțeles că PMP s-ar putea să nu voteze moțiunea de cenzură *foto: hepta.ro

Traian Băsescu: „Nu exclud varianta ca moțiunea să nu treacă”

Cu o seară înainte, la B1 tv, fostul președinte spunea chiar că moțiunea de cenzură nu are nicio șansă: „Așa cum se învârt lucrurile, nu exclud posibilitatea ca moțiunea să nu treacă. Și vă spun și de ce, nu am încredere în Tăriceanu și Ponta. Șă nu mai mire pe nimeni dacă aceștia te lasă cu spatele dezvelit. PMP ul va vota moțiunea, asta vă spun sigur. Teama mea este că, dacă i se oferă ceva lui Ponta, dar și UDMR ului, aceștia vor schimba barca. Orban are în față o înțelegere cu trei partide specializate în trădarea partenerilor: Ponta, Tăriceanu, UDMR”, a zis Băsescu.

Rămâne de văzut așadar dacă toți cei peste 240 de parlamentari care s-au iscălit pe moțiunea de cenzură vor și vota pentru căderea guvernului Dăncilă. Moțiunea a fost citită joia aceasta în Parlament și va fi votată săptămâna viitoare.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×