Traian Băsescu nu crede că Dincă este un simplu criminal: „E doar un pion. Se va confirma acest lucru”

Catalin Nae    Dan Suta   
în Stiri de ultima ora
13/10/2019, 21:45
Traian Băsescu nu crede că Dincă este un simplu criminal: „E doar un pion. Se va confirma acest lucru”
Traian Băsescu nu crede că Dincă a acționat singur. Sursa foto: România TV

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit în această seară la România TV despre dosarul Caracal și a spus că Dincă nu este un simplu criminal, așa cum s-ar crede. Fostul șef al statului crede că mecanicul auto acuzat de uciderea Alexandrei și Luizei, după cum chiar el a recunoscut, a fost cel mai probabil un pion în rețelele de trafic de persoane, iar acest lucru se va confirma cu siguranță.

Traian Băsescu dinamitează cazul Caracal: Dincă este pion într-o mare rețea

Băsescu remarcă intervenția în forță a celor de la DIICOT în dosarul Caracal și spune că există multe lucruri neelucidate. Europarlamentarul PMP spune că marea problemă când vorbim despre acest flagel în România nu este doar Dincă, ci cine se află în spatele acesto rețele odioase care au acaparat zonele sărace din România.

Băsescu spune că deși nu scrie că SRI se ocupă de rețelele de trafic de carne vie, acesta ar trebui să se ocupe întrucât este instituția care adună cele mai multe informații care pot ajuta anchetatorii, mai ales că vorbim despre crimă organizată, infracțiune care atentează la siguranța națională a României.

traian băsescu
Fostul președinte al țării spune că SRI ar fi trebuit să se ocupe de rețelele de trafic de la Caracal. Sursa foto: digi24.ro

„Nu cred că DIICOT s-a băgat degeaba”

„Vă aduc aminte o postare din 10 august când spuneam că este un dosar greu cu ramificații interne și internaționale. A fost clar de la început că acest Dincă nu este un doar un criminal. Este și un distribuitor de fete în rețelele internaționale. Ceea ce s-a anunțat a fi averea acestui domn care suspect de mare pentru un om care are un mic service. Am aflat că a lucrat și prin Italia. S-ar putea să fie doar un pion dintr-o rețea. Se va confirma acest lucru. Nu cred că DIICOT s-a băgat degeaba. Mi-am dat seama că DIICOT nu s-a băgat degeaba în acest caz”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

„Sunt specialiști de primă mână. Sunt profesioniști. O problemă pentru DIICOT este lipsa comunicării. Trebuie să înțelegem că ori comunică zilnic ori la sfârșit vor trimite în instanță un dosar compromis public”, a mai spus fostul președinte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×