Traian Băsescu, intervenție categorică la TV: ”Fac un apel către cetățeni” + anunț sumbru despre durata pandemiei

Flaviu Popa   
în Stiri de ultima ora
27/03/2020, 21:14
Traian Băsescu, intervenție categorică la TV: ”Fac un apel către cetățeni” + anunț sumbru despre durata pandemiei
Traian Băsescu, despre criza de coronavirus

Traian Băsescu a lansat un apel fără precendent pentru populația României, pe care o roagă să rămână în case.

Apelul lui Băsescu la cetățeni

Traian Băsescu crede că România e depășită în acest moment de lupta cu coronavirus. Fostul președinte nu crede că avem motive de a fi optimiști în lunile următoare.

Decizia este târzie, vorbesc de două luni de carantinare. Vă mai spun un lucru pentru că minciuna trebuie oprită. Suntem la stadiul în care statul este depășit și este în urma evenimentelor.

Dacă dați exemple cu Italia, Spania, Regatul Unit și Franța, nu este bine. Și eu au greșit, din acest motiv au ajuns unde au ajuns. Este penibil, nu trebuie pas cu pas, duritatea trebuie din secunda 1”, a punctat fostul președinte.

Băsescu nu crede că cetățenii României sunt problema în lupta cu coronavirus: „Problema nu este la cetățeni, marea problemă pe care o are România este că au intrat zeci de mii de cetățeni români din țările infectate au intrat necontrolat și nebăgați în carantină.

Hotelurile de pe Valea Oltului, de pe Valea Prahovei, de pe litoral, toate trebuiau făcute centre de carantină. Știu foarte bine ce înseamnă o infecție, am stat zeci de zile în carantină cu nava pentru că veneam dintr-o zonă de epidemie. 

Trebuie apeluri zilnice la populație că suntem singuri în fața bolii. Permiteți-mi să fac un apel la cetățeni. Trebuie să înțeleagă că, în acest moment, cea mai sigură soluție este izolarea. Va dura mult, în iunie va fi panta descrescătoare”.

România se îndreaptă cu pași repezi spre borna de 2000 de bolnavi, însă cifrele oricum nu sunt considerate relevante de anumiți specialiști, în condițiile în care numărul mic de teste nu poate oferi un răspuns real la întrebarea „câți bolnavi de coronavirus există în România”.

La nivel mondial, SUA au devenit între timp epicentrul pandemiei, cu peste 100.000 de cazuri, în timp ce Italia oferă în continuare cifre extrem de triste (aproape 1000 de oameni mor la fiecare 24 de ore din cauza coronavirus în Peninsulă).

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×