Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: ”Face greșeli care duc la despuierea atribuțiilor președintelui”

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
23/12/2018, 21:39
Traian Băsescu, despre Klaus Iohannis: ”Face greșeli care duc la despuierea atribuțiilor președintelui”
Traian Băsescu a vorbit despre atitudinea lui Iohannis în legătură cu scandalul dintre acesta și Dăncilă

În cadrul unui interviu, pentru ”Dosarul de politician”, difuzat pe B1 TV, Traian Băsescu a vorbit despre situația țării, din punct de vedere politic. Iar, o dată cu această analiză, a comentat și scandalul dintre Ioannis și Viorica Dăncilă. 

Fostul președinte a menționat că nu ar eticheta pe nimeni după experiență, însă crede că totul între cei doi a mers mult prea departe. ”Nu aș eticheta experiența, aș privvi la realități. Spre exemplu, faptul că s-a mers atât de departe pentru ca opoziția să facă un dosar penal pentru trădare, la rândul lui Iohannis cere să i se facă dosar pentru trădare.

Traian Băsescu a vorbit despre atitudinea lui Iohannis

Se acuză reciproc pentru trădare. Cum arătăm noi când în țară cei doi se acuză de înaltă trădare? S-a mers prea departe. Eu sunt un om care s- bătut cu PSD ani întregi, dar nu am fost acuzat niciodată de înaltă trădare. Nu trebuie intrat în jocul lor”, a declarat Băsescu.

Traian Băsescu, despre Klaus Ioannis: ”Face greșeli care duc la despuierea attribuțiilor președintelui”
Fostul președinte a menționat că nu ar eticheta pe nimeni după experiență, însă crede că totul între cei doi a mers mult prea departe

Mai mult, fostul președinte a vorbit și despre atitudinea liderului de stat. ”Președintele Iohannis a fost mult prea permisiv cu cele trei numiri succesive de premieri. A fost o slăbiciune nepermisă să accepți trei premieri că așa voia Dragnea. De la al doilea intra la probleme cu mine. Președintele intră în războaie pe care nu e sigur că le câștigă.

Traian Băsescu: ”Și eu am avut astfel de războiae, dar le duceam la limită”

Și eu am avut astfel de războie, dar le duceam la limită, când era vorba de atribuțiuni foarte rar riscam să ajung la Curtea Constituțională pentru că riscam să îmi pierd atribuțiunile. (…) Face greșeli care duc la despuierea atribuțiunilor președintelui prin decizia CCR”, a adăugat Traian Băsescu.

Traian Băsescu, despre Klaus Ioannis: ”Face greșeli care duc la despuierea attribuțiilor președintelui”

”Nu vreau să dau sfaturi unui președinte pentru că e ușor să dai sfaturi când nu ai greutatea pe cocoașă. Trebuie multă prudență, inclusiv legată de dosarul în care este citată soția sa. A făcut o mare greșeală că nu s-a dus”, a completat fosul președinte.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×