Traian Băsescu: „Cine a făcut guvernul Cioloş şi l-a votat a UMILIT România. Este DEGRADANT”

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
04/04/2016, 20:22
Traian Băsescu: „Cine a făcut guvernul Cioloş şi l-a votat a UMILIT România. Este DEGRADANT”

Fostul preşedinte Traian Băsescu consideră că este „degradant pentru o ţară” să aduci funcţionari de la Bruxelles, care şi-au luat concediu fără plată, să fie miniştri.

„Este degradant pentru o ţară să aduci funcţionari de la Bruxelles care şi-au luat concediu fără plată să fie miniştri, este ridicol. Cine a facut acest guvern si cine l-a votat a umilit Romania. Guvernul nu va fi capabil sa stăvilească nicun fel de abuz al Parlamentului. O guvernare pentru care vom suporta consecinţele. Nu ştiu dacă ei îşi dau seama în ce situaţie ridicolă sunt în raport cu Parlamentul care le tot toarnă sarcini ca să-şi rezolve ei problemele electorale”, a declarat Traian Băsescu la România TV.

Totodată, fostul preşedinte a afirmat că ar fi cel mai bun prim-ministru pe care România l-a avut până acum dacă ar avea cine să-l propună pentru această funcţie.

„Nu mai am ambitii politice pentru mine, dar stiu sigur ca in aceasta tara multe lucruri ar trebui schimbate. As fi cel mai bun premier pe care l-a avut Romania de la Revolutie incoace. Nu aveti un politician in România care să fie mai bun pentru funcţia de premier decat sunt eu”, a susţinut fostul preşedinte.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Traian Băsescu, susţine că premierul Dacian Cioloş ar trebui „să-l pună pe liber” pe ministrul Agriculturii, Achim Irimescu, pentru a da explicaţii în legătură cu declaraţiile referitoare la faptul că, în timpul mandatului fostului şef de stat, ar fi plecat din România către Elveţia 35 de miliarde de euro încărcaţi în camioane.

Ministrul Agriculturii „ori are probleme la cap, ori ştie multe adevăruri şi trebuie investigate”

„Dacă omul acesta este de bună credinţă, ar trebui să facă un denunţ la Parchetul General sau la DNA, nu ştiu ce instituţie este competentă exact şi să aflăm dacă este vreo urmă de adevăr în ce a spus acest om. Ar trebui să spună care sunt băieţii care l-au informat, dacă nu cumva l-au intoxicat să-l facă să iasă să spună prostii (…) şi toţi cei responsabili să suporte consecinţele legii dacă s-a întâmplat aşa ceva, dacă nu, până una alta, cel mai bun lucru ar fi ca dl. premier Cioloş să-l pună pe liber puţin, să aibă timp să dea explicaţii la DNA sau la Parchetul General, de unde ştie care sunt argumentele şi noi toţi, suspectaţi de dânsul că am scos din ţară 35 de miliarde de euro, să ne ducem să dăm explicaţii fiecare, dar cu şefii de instituţii în frunte”, a afirmat duminică, la România Tv, Băsescu.

El a mai spus că ministrul Agriculturii „ori are probleme la cap, ori ştie multe adevăruri şi trebuie investigate”.

Băsescu a arătat că, în legătură cu acuzaţiile acestuia, ar trebui să aibă ceva de spus procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, adjunctul şefului SRI, Florian Coldea, guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, fostul şef al Poliţiei, Petre Tobă, şeful vămilor şi cel al Poliţiei de frontieră.

El a mai susţinut că îl îngrijorează „poziţia” premierului Dacian Cioloş în legătură cu declaraţia lui Irimescu referitoare la produsele care ajung în România.

„Nu am cum să dau crezare afirmaţiilor dl. ministru Irimescu, iar dacă omul acesta are dreptate, Cioloş are o mare problemă cu mine, ca politician, şi Cioloş a ascuns”, a afirmat Băsescu.

SURSA: romaniatv.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×