Tragedie la Arad! Un copil de 13 a murit în spital după ce a fost diagnosticat cu meningită

în Stiri de ultima ora
13/12/2019, 10:55
Tragedie la Arad! Un copil de 13 a murit în spital după ce a fost diagnosticat cu meningită GALERIE FOTO
Copilul a murit în spitalul de boli infecțioase din Timișoara. Sursa foto - facebook

Tragedie la Arad acolo unde un băiat de 13 ani a murit la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișosra. Acesta a încetat din viață după ce medicii l-au diagnosticat cu meningită. Copilul a ajuns în unitate medicală într-o situație gravă.

Tragedie la Arad!

Mai exact, băiatul din comuna arădeană Almaș a început să se simtă rău la sfârșitul lunii noiembrie. După patru zile, starea copilului s-a schimbat dramatic. Pe fondul unei răceli, părinţii l-au găsit în stare de inconştienţă pe copil.

Iniţial a fost internat, pe 29 noiembrie, la Spitalul de Pediatrie din Timișoara, ulterior a fost transferat la Spitalul de Boli Infecțioase. De remarcat că atât el, cât și sora lui nu au mers la școală din data de 25 noiembrie.

Un copil de 13 a murit în spital după ce a fost diagnosticat cu meningită

Copilul a fost diagnosticat cu meningoencefalită. Din păcate, medicii nu l-au mai putut salva. „Copilul a plecat la spital din familie, nu s-a întâmplat în timpul școlii. El din 25 noiembrie nu a mai fost la școală.

Mama lui a ținut legătura cu școala, e o femeie responsabilă care s-a îngrijit de copii. Sora lui e în clasă cu el, inițial a lipsit și ea de la școală, din 25 până în 29 a lipsit și ea, a fost răcită.

El a rămas în continuare acasă că era răcit, dar spunea că e mai bine. Am întrebat dacă vine la școală pentru că era perioada tezelor și chiar luni aveau teză.

După-amiază am aflat că starea lui s-a agravat și a plecat la spital”, a declarat pentru Mediafax directorul Școlii Gimnaziale „Lazăr Tâmpa“ din Almaș, Rafila Veța.

Pe 29 noiembrie copilul a fost preluat de un echipaj medical. „A fost găsit de părinți în stare de inconștiență, au chemat salvarea, a fost dus întâi la Spitalulul de Pediatrie , iar mai apoi a fost adus la noi intubat.

A venit cu diagnosticul de meningoencefalită, într-o stare foarte gravă, cu convulsii . Evoluția a fost nefavorabilă, cu modificări cerebrale evidențiate pe RMN. Decesul s-a declarat seara trecută (n.r. miercuri seară)” , a declarat pentru sursa citată. purtătorul de cuvânt al Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara, Virgil Musta.

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×