Tragedie în Munții Bucegi. Un bărbat a murit prins de avalanșă

Alexandra Chivu   
în Stiri de ultima ora
09/12/2018, 15:59
Tragedie în Munții Bucegi. Un bărbat a murit prins de avalanșă
Salavamontiștii din Bușteni intervin chiar în aceste momente pe Valea Morarului, unde o avalanșă a produs o victimă

Salavamontiștii din Bușteni intervin chiar în aceste momente pe Valea Morarului, unde o avalanșă a produs o victimă. Tragedia s-a produs pe Valea Morarului, într-o zonă care nu este traseu turistic. Conform Șeflui Salvamont Prahova, Daniel Banu, avalanșa s-a produs pe partea superioară a Văii Morarului.

De asemenea, acesta a dezvăluit că bărbatul decedat în urma avalanșei se afla în acel loc alături de alți turiști, ei reușind să sune după ajutor. ”A suprins un grup de turişti. Ei au sunat şi după ajutor. Este un bărbat decedat, aşa au spus prietenii lui care au ajuns la el. Nu este acoperit de zăpadă. Au plecat salvamontiştii de la Refugiul Babele spre ei”, a declarat șeful Salvamont Prahova, pentru mediafax.ro.

Tragedie pe Valea Morarului din Munții Bucegi

Tragedie în Munții Bucegi. Un bărbat a murit prins de avalanșă
În acest moment, salvamontiștii cercetează întreaga zonă pentru a identifica dacă mai există și alte persoane surprinse în avalanșă

Așadar, în acest moment, salvamontiștii cercetează întreaga zonă pentru a identifica dacă mai există și alte persoane surprinse în avalanșă. Totodată, pericolul ca o alta să se producă se menține în întreaga zonă montană. De asemenea, există și depuneri mari de zădapă, ele fiind aduse de vânt, în special în zona văilor.

Un salvamont aflat în acest moment în mijlocul operațiunii de ridicare a trupului prin în avalanșă a dat câteva detalii, pentru Realitate TV, despre cum se desfășoară situație. ”E o zonă interzisă turiștilor pe timp de vară, dar și pe timp de iarnă. Riscul de avalanșă există de la prima zăpadă indiferent de cât ar fi ea de mare. Se pare că cel sau cei care au urcat nu au ținut cont de acest sfat”, a afirmat salvamontul.

”Recuperarea poate dura între 8 și 10 ore”

De altfel, acesta a subliniat că la intrarea în Valea Morarului apăreau patru urme care arătau drumul spre care s-au îndreptat turiștii. ”La intrarea în Valea Morarului apăreau patru urme: două care au plecat spre cabana Diham, fiind cei surprinși în avalanță, și celelalte două urme care urcau în aceeași zonă”, a mai spus acesta.

Mai mult, salvamontul a precizat că cei care l-au declarat pe bărbat decedat au fost cei de la OMU. ”Colegii noști de la Stația OMU au coborât și au constatat că este decedat”, a adăugat acesta. Cât despre recuperarea trupului bărbatului, aceasta va dura între 8 și 10 ore. ”Noi acum suntem în deplasare. Recuperarea poate dura între 8 și 10 ore”, a încheiat salvamontul.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×