Tragedie în Mehedinți! Doi soți au fost găsiți morți în casă

Daniel Scripcaru   
în Stiri de ultima ora
09/11/2019, 14:50
Tragedie în Mehedinți! Doi soți au fost găsiți morți în casă
Doi soți au fost găsiți morți în casă. Sura foto: digi24.ro

Descoperire macabră făcută de un bărbat din localitatea Dănceu, județul Mehedinți, care a văzut că din casa unor vecini ieșea un fum gros. Acesta a intrat repede în casa vecinilor, unde i-a găsit pe proprietari fără viață. Vecinul a alertat imediat autoritățile.

Doi soți au fost găsiți morți în casă, în județul Mehedinți

Potrivit Poliției, cei doi soți au murit intoxicaţi cu fum. „A fost primit un apel pe 112 de la un vecini despre faptul că persoanele ar putea fi decedate într-o locuință din localitatea Dănceu. Pentru salvarea celor două persoane, s-au deplasat la fața locului un echipaj SMURD și unul SAJ”, a declarat Ramona Nistor, purtător de cuvânt ISU Mehedinți.

La sosirea polițiștilor la fața locului, în casă era un fum dens, iar cei doi soți erau morți. „Polițiștii au fost sesizați că, într- o locuință de pe raza comunei Jiana, au fost găsite cadavrele a două persoane de 50 de ani, soț și soție, intoxicate cu fum”, a declarat Nicolae Lohon, purtător de cuvânt al IPJ Mehedinți. Polițiștii fac cercetări pentru a stabili exact cauzele decesului.

Cum se pregătește soba pentru anotimpul rece

Specialiștii în domeniu atrag atenția asupra coșurilor de fum! Acestea pot cauza o serie de probleme: de la simplă defectare, până la intoxicaţii cu monoxid de carbon sau chiar incendii. De aceea, ele trebuie verificate şi curăţate anual, înainte de a intră în sezonul rece.

Pentru început, trebuie verificat aspectul exterior al coşului de fum (fisuri, lipsa cărămizilor etc.) şi abia apoi se trece la o curăţare temeinică de la partea inferioară spre terminal (prin intermediul uşii de vizitare). Un profesionist deţine sculele necesare pentru acest proces. Coşul poate fi curăţat relativ uşor şi de o persoană care nu vrea să apeleze la un profesiont, prin achiziţionarea sculelor din magazinele specializate.

Sfaturi pentru evitarea tragediilor

  • cel puţin o data pe an apelaţi la o persoană specializată care să verifice, cureţe şi repare, dacă este cazul, coşul de fum şi soba pe lemne;
  • soba trebuie aprisa doar cu material combustibil adecvat;
  • se recomandă evitarea supraîncărcării sobei;
  • uşiţă de la sobă trebuie să stea închisă atât timp cât arde focul;
  • este de preferat să aşezaţi în faţă sobei, în dreptul uşiţei, o tavă din metal, astfel încât, dacă va cădea jar, să nu existe posibilitatea inflamării obiectelor din jur;
  • materialele combustibile nu se ţin lângă soba;
  • nu lăsaţi niciodată copiii nesupravegheaţi cu soba aprinsă ori aparatele de încălzire electrice în funcţiune.
Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×