Tragedie în China! Şase morţi şi zece dispăruţi după ce un drum s-a surpat. VIDEO

Alex Năstase   
în Stiri de ultima ora
14/01/2020, 14:44
Tragedie în China! Şase morţi şi zece dispăruţi după ce un drum s-a surpat. VIDEO GALERIE FOTO
Autobuzul a căzut într-o groapă. Sursa foto - twitter

Tragedie în China acolo unde o groapă uriaşă s-a căscat brusc pe un drum la Xining, un oraş important. Craterul format a înghiţit un autobuz plin cu pasageri, potrivit presei oficiale, care a anunţat că şase persoane au murit, iar zece erau date dispărute.

Tragedie în China!

Asfaltul unei străzi foarte frecventate din Xining, capitala provinciei Qinghai (nord-vest), a cedat luni seara, către ora locală 17.30 (11.30, ora României), îngiţind jumătate din vehicul şi antrenând o explozie.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată? Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române! Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

O înregistrare video publicată de agenţia de presă China News Service surprinde trecători speriaţi care se îndepărtează de cavitatea ce s-a format în faţa unei staţii de autobuz, şi mașina practic în poziţie verticală în gaură.

Şase morţi şi zece dispăruţi după ce un drum s-a surpat

Operaţiuni de salvare au avut loc, iar o anchetă a fost deschisă în vederea determinării originii accidentului, potrivit CCTV, care precizează că 16 persoane rănite se aflau în ”stare stabilă”.

Fotografii publicate de agenţia oficială China Nouă surprind operaţiuni de salvare, cu buldozere şi o macara care scoate autobuzul din gaură, în faţa unui spital.

De remarcat că incidentul nu este primul de acest gen care s-a petrecut în China. De-a lungul timpului au existat mai multe situații asemănătoare cu care autoritățile au fost nevoite să se confrunte.

În 2016, mai mulţi trecători au căzut într-o groapă care s-a format brusc într-o stradă în oraşul Zhengzhou, capitala provinciei Henan (centru).

O anchetă a pompierilor a stabilit că această surpare a fost provocată de canalizări aflate sub drum, care a cedat sub presiunea apei de ploaie.

În 2013, cinci persoane au murit, după ce o cavitate de zece metri adâncime s-a deschis brusc la intrarea într-un parc industrial la Shenzhen (sud)

 

 

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×