Trafic și mai îngreunat pe Valea Oltului! Restricții de circulație în perioada 7-15 octombrie

Trafic și mai îngreunat pe Valea Oltului! Restricții de circulație în perioada 7-15 octombrie
Restricții de trafic pe Valea Oltului *foto: economica.net

Traficul pe unul dintre cele mai aglomerate drumuri din România va deveni un calvar și mai mare după ce autoritățile de la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) au anunțat că vor introduce restricții în această săptămână pe Valea Oltului, în perioada 7-15 septembrie, pentru efectuarea unor lucrări de ranguire a versanților de blocuri de roci instabile.

Trafic cu restricții pe Valea Oltului

CNAIR anunță că „În intervalul 07.10 – 15.10 2019, zilnic între orele 06:00 şi 13:00, vor fi instituite restricţii de circulaţie pe DN 7 (km 198+300 – km 200+645 şi 201+452 – km 204+000) în vederea executării unor lucrări de ranguire a versanţilor. Precizăm ca restricţiile nu vor fi instituite în ziua de duminică, 13.10.2019″, arată sursa citată, potrivit Agerpres.

Vrei să citești acasă, în siguranță, TAIFASURI, revista ta preferată?Abonează te ACUM doar la oficiile Poștei Române!Surprize + CD urile preferate doar pentru ABONAŢII TAIFASURI

În cazul lucrărilor de ranguire a versanţilor de blocuri de roci instabile, circulaţia rutieră va fi închisă pe DN 7 pe sectoarele de drum anterior menţionate, în reprize de maxim 15 minute, se mai arată în comunicat.

Restricții de trafic pe Valea Oltului
Restricții de trafic pe Valea Oltului *Foto: europafm.ro

Valea Oltului, unul dintre cele mai riscante drumuri din România

La fel ca și zona DN2, un drum aglomerat cu numai câte o bandă pe sens și Valea Oltului prezintă exact aceste caracteristici. Din acest motiv, în fiecare vară au loc numeroase accidente pe drumul care leagă Piteștiul de Sibiu, via Râmnicu Vâlcea. De altfel și în această vară mai multe persoane și-au pierdut viața pe DN7.

O mare parte din traficul de pe valea Oltului ar trebui să fie preluat de către viitoarea autostrada Sibiu – Pitești, care ar trebui să reprezinte o continuare a autostrăzii A3. Chiar dacă planurile există și au tot fost dezbătute de-a lungul timpului, deocamdată s-a dat drumul doar exproprierilor de pe lotul 1, pe zona Sibiu – Boița.

Te-ar mai putea interesa și:
    Închide ×