Ce să nu faci în prima zi din 2018 ca să ai noroc tot anul. De ce nu e bine să dormi de Revelion

Iuliana Spirache    Claudia Mîţoi   
în Stiri de ultima ora
01/01/2018, 13:00
Ce să nu faci în prima zi din 2018 ca să ai noroc tot anul. De ce nu e bine să dormi de Revelion

În tradiţia populară se spune că ziua de 1 ianuarie este una decisivă pentru întregul an. Astfel, oamenii sunt nevoiţi să urmeze o serie de tradiţii şi obiceiuri pentru ca pe parcursul anului care tocmai a început să aibă parte de noroc.

În prima zi din an nu se împrumută bani. Cine va face asta lucru va cheltui sume frumoase pe parcursul anului şi nu va avea noroc pe plan financiar. Mai mult, cel care trebuie să păşească prima oară în casă trebuie să fie bărbat. Tradiţia spune că în acest fel vă veţi bucura de noroc şi protecţie pe tot anul Dacă aduce un cadou, atunci e semn de belşug.

Este important să nu intraţi niciodată în Anul Nou cu datorii. Plătiţi facturile, scăpaţi de datorii pentru că altfel veţi avea probleme cu banii tot anul. În acelaşi timp, este foarte bine să aveţi bani în buzunar în noaptea dintre ani şi să purtaţi o haină de culoare roşie şi ceva nou. Astfel, vorbim despre nevoia de schimbare şi prospeţime, iar culoarea roşie vă va aduce noroc şi o să fiţi apăraţi de spiritele rele.

O bine cunoscută superstiţie spune că prima persoană care vă trece pragul casei în prima zi a anului să nu aibă părul blond sau roşcat pentru că aduc ghinion, în timp ce cele brunete aduc noroc. Este bine să nu aruncaţi nimic din casă în prima zi a anului, nici măcar gunoiul, nu săplaţi, nu faceţi ceva mărunt care are legătura cu munca, nu tricotaţi, nu coaseţi, nu spălaţi haine. Este bine să aveţi pe masă şi în casă crenguţe de vasc,să măncaţi carne de porc şi linte. Nu dormiţi în noaptea de Revelion pentru că veţi fi somnoroşi tot anul şi nu plângeţi, astfel veţi avea un an cu evenimente triste.

Sursă: realitatea.net

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×