Tradiții și obiceiuri de Sfânta Ana. Se spune că nu este bine să muncești deloc

Dan Suta    Cristiana Astefanoaiei   
în Stiri de ultima ora
09/09/2019, 09:17
Tradiții și obiceiuri de Sfânta Ana. Se spune că nu este bine să muncești deloc
Tradiții de Sfânta Ana. Ce obiceiuri respectă românii astăzi. Sursa foto: aiudinfo.ro

Românii respectă o serie de tradiții și obiceiuri de Sfânta Ana, pomenită astăzi de Biserica Ortodoxă împreună cu soțul ei, Părintele Ioachim. Sfânta Ana a fost mama Fecioarei Maria, iar pomenirea ei vine la o zi după sărbătoarea Nașterii Fecioarei (8 septembrie – Sf. Maria Mică). Se spune că azi nu e bine să muncești deloc, însă aceasta nu este singura interdicție!

Tradiții de Sfânta Ana: Ce să nu faci sub niciun chip azi

Se spune că dacă muncești în această zi vei avea parte numai de necazuri în viață, de munci grele de dus. E bine să te odihnești, să o cinstești pe mama Fecioarei Maria prin rugăciune și odihnă. Tot azi nu e bine să te cerți cu cei din jur, căci toate ocările pe care le poți aduce cuiva se întorc împotriva ta.

Nu e bine să dai bani sau lucruri cu împrumut. Este ziua în care este bine să le oferi oamenilor lucruri din inima ta și nu ceva care să ți se întoarcă înapoi. Se mai spune că nu e bine să faci curățenie în timpul slujbei de la biserică și nici să speli hainele cu mâna. Mai mult de atât, azi nu e bine să te îndestulezi cu mâncare.

tradiții sfânta ana
Pe 9 septembrie, an de an, sunt pomeniții Sfinții Părinți Ioachim și Ana. Sursa foto: kfetele.ro

Rugăciunea către Sfânta Ana

Iată și rugăciunea către Sfânta Ana care îți aduce multe bucurii și miracole divine în viață. Se spune că această rugăciune este una bună pentru femeile care vor să aibă copii.

„Doamne Dumnezeule, Atotţiitorule, Cel ce numai cu cuvântul Tău ai făcut cerul şi pământul cu toate cele ce sunt într-însele; Dumnezeule, Cel ce ai zis făpturilor Tale să crească şi să se înmulţească, Tu cel ce ai binecuvântat pe Sara, soţia lui Avraam, şi la bătrâneţile ei a născut pe Isaac, şi ai dăruit Anei, ce era stearpă, pe Samuil Prorocul şi alţi copii, dă-mi şi mie roadă pântecelui meu, şi nu mă lăsa să rămân pururea de ocară şi urgie oamenilor. Adonai, Doamne Savaot, Tu Care ştii ocara nerodirii mele, dezleagă-mi durerea inimii mele, deschide pântecele meu, şi pe cea neroditoare arat-o roditoare cu Atotputernicia Ta… Şi orice voi naşte: fecior ori fecioară, o voi închina Sfinţiei Tale cu toată inima, dăruind-o Bisericii Tale pentru a-Ți sluji pururea acolo”, este rugăciunea către Sfânta Ana, conform doxologia.ro.

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×