Totul despre Andrei Voica, cîştigătorul MasterChef 2015

Ionuţ Cataramă   
în Hotnews
16/12/2015, 00:00
Totul despre Andrei Voica, cîştigătorul MasterChef 2015 GALERIE FOTO

Cel care a câştigat noul sezon din MasterChef 2015 se numeşte Andrei Voica şi are 32 de ani. Încă de la debutul emisiunii a povestit că a venit la concurs să câştige premiul cel mare şi iată că a reuşit!

Tânărul Andrei Voica este originar din Craiova şi a lucrat ca manager de restaurant în Madrid, în localul „La Maquinilla 1911”. Pasionat de fotbal şi de pescuit, Andrei s-a înscris la concursul de la PRO TV dornic să înveţe lucruri noi şi să-şi îmbogăţească vocabularul culinar.

Pentru Andrei, MasterChef 2015 a reprezentat şi o oportunitate de a se întoarce acasă, în România, dar şi o ocazie de a-şi îndeplini un vis, acela de a deveni bucătar profesionist! Deşi nu a fost uşoară lupta, craioveanul a reuşit să se depăşească de la probă la probă, impresionând şi chefii şi concurenţii deopotrivă.

Andrei a fost considerat favorit de marea majoritate a celor care au fost eliminaţi din MasterChef 2015. „Andrei face chimie în farfurie, e fenomenal”, a declarat Iulian, un fost concurent al emisiunii.

Astrele i-au fost favorabile celui desemnat MasterChef 2015, iar viaţa sa a luat o întorsătură la 180 de grade. El a început să cocheteze cu domeniul culinar de mic, fiind nevoit să-şi gătească singur după antrenamente. Da! MasterChef 2015 este şi un practicand al fotbalului, cu care a cochetat în tinereţe.

Finala a fost dominată de Andrei Voica

Cu 87 de puncte obţinute pe parcursul celor trei probe ale finalei, Andrei s-a aflat la conducerea ei pe tot parcursul profelor. Cele trei preparate au fost foarte apreciate de juriu, fiind aproape de perfecţiune.

Încântaţi de talentul culinar al finalistilor, Chefii le-au acordat locurile lor pe podiumul MasterChef înainte de momentul culminant al competitiei, desemnarea căţtigătorului. După ce cei doi finalişti, Liviu şi Andrei au fost informaţi de Chef Patrizia, Chef Foa si Chef Adrian Hadean că vor pleca într-o săptămână de experienţe gastronomice şi cursuri de perfecţionare la Academia Barilla din Parma.

Reţeta cu care a câştigat prima probă la MasterChef 2015

Reţeta lui Andrei Voica – “Crema de creveţi cu ciuperci şi mango” – a fost cea cu care a cîştigat prima probă de la MasterChef.

Reteta

Ingrediente: 1 ceapă, 1 morcov, 1 căţel de usturoi, 6 creveţi, 4 ciuperci, 1 lingură muştar franţuzesc, 100 g smântănă.
Timp de preparare: 40 de minute

Mod de preparare: Se călesc ceapa, morcovul, mango, patru creveţi şi ciupercile. Curăţăm creveţii de coajă şi se face un stock din resturile lor. Se macerează creveţii în muştar, usturoi şi ulei de măsline. Adăugăm stock peşte legumele călite, apoi smântâna. Lăsăm să se reducă puţin şi apoi blendăm. Trecem prin sită totul. Cei doi creveţi rămaşi se gătesc timp de un minut în tigaie.

Sursă: www.click.ro

Te-ar mai putea interesa și:
Închide ×